Laž zvana Brza Pošta Bex

Print Friendly, PDF & Email

Laž zvana Brza Pošta Bex

Ne šalji pakete Bexom jer ćeš ispasti lažov 

Ustani za ono što je pravo-pa makar sam ustao

Ovo je naravno samo lično iskustvo jednog razočaranog korisnika Bexa.Godinama sam njihov korisnik i u početku sam stvarno bio prezadovoljan sa njihovom uslugom .Bili su tačni ,brzi i pedantni-nijedna greška im se nije dešavala .Čak sam vodio i polemiku na nekim forumima i branio ih jer ja stvarno nisam imao tako nekakvo gorko iskustvo sa njima .
Zadnji put sam upao u prepisku sa jednim kupcem mojih proizvoda na Limundu  koji nikako nije pristajao da mu pošaljem paket Bexom no je zahtevao da to bude neka druga brza pošta .Rekao mi je samo da ima višeputa gorko iskustvo sa njima i da je razočaran njihovim postupcima i da je raskinuo saradnju sa njima.

Iskreno tada ga nisam razumeo!
Sada ga razumem!

A onda valjda zato što su osvojili preveliko tržište koje nisu mogli da pokriju svojom kurirskom službom počelo je mučenje .

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Toliko su se razvili ,proširili tržište da su zaboravili na kvaliteti ,na osnovni kredo svake brze pošte a to je

“BRZO I NA VREME PREUZMI PAKET -BRZO GA RAZVRSTAJ I ODNESI NA PRAVU ADRESU A JOŠ BRŽE OTKUPNINU VRATI POŠILJAOCU “
Monopolisti valjda veruju da su bogom dani i da mi postojimo zbog njih a ne da oni svoje plate zarađuju od nas i da mi treba da budemo zadovoljni njihovom uslugom a ne oni koliko su nam novca maznuli  na neadekvatnu i lošu uslugu

Po paket kod mene su dolazili između 12 i 15 časova a sada je to pri kraju radnog vremena posle 17 sati  a kako su pokazali danas to znači da već treći dan ne dolaze po paket ?
Ej preuzimanje pošiljke svakog trećeg dana a objašnjenje i žalbe su tako debilozni da na njih ne treba trošiti vreme !

Jednom su imali “nekakvih tehničkih problema” pa su im se pokvarila kola ,pa su im se pokvarili štampači za pisanje otpremnice ,pa dođite u magacin ako Vam se baš toliko žuri a kad dođeš po otkupninu  u magacin ispostavi se da je poslata već po kuriru i da taj kurir ,umesto da reši problem neisporuke novca, već  treći dan nezadovoljnom korisniku to uradi odmah, on to ostavi za kraj radnog vremena (a radilo se o cifri od hiljadu eura ?)

Onda ti šef magacina da pogrešan broj kurira pa ga ti zoveš a on se ne javlja pa ti opet trčiš u magacin po ispravan broj ( jer ti je on naravno dao neispravan broj ) a onda o čuda novac je ipak u magacinu i ti onda počinješ da sumnjaš da se tvojim novcem ipak neko koristio neovlašćeno ta tri dana !

Dakle igranka do zore !


Ono što najviše boli korisnike Bexa je nemogućnost da dopreš do nekog od odgovornih lica koji su svu saradnju sa klijentima prebacili na automate (a oni su po difoltu neljubazni i iritirajući )jer kad neko kaže prebaciću vas na sektor žalbe a vi čekate minutima da Vas prebaci (bez uspeha ) a onda odjednom se veza prekine i Vi ostanete bez ikakve satisfakcije ( tu mislim de fakto da se nekome najebeš m…ke za takav bezobrazluk )pošten čovek ostane bez reči buljeći u sopstvenu ženu koja ne razume da te je tvoj klijent zamolio da mu hitno pošalješ paket sa bojom za torte koji mu treba za vikend ,a paket nikako da stigne ?

Klijent te je zvao u ponedeljak,ti nisi imao boju tog dana već si je nabavio u utorak , pa si zvao brzu poštu u utorak oko 12 sati i na sajtu predao potrebne podatke  (a moram priznati da Bex ima najbolju aplikaciju za mobilni i na sajtu -tj . najfunkcionalniju od bilo koje druge brze pošte i ta aplikacija će mi najviše faliti jer mi je rešavala dugu predaju paketa preko telefona a ovako za čas predaš podatke i zakažeš kurira )Dobiješ poruku koja glasi :

Uspešno ste dodali pošiljku broj 202933179. Kurir će doći na adresu pošiljaoca da preuzme pošiljku. Pomoću broja pošiljke možete pratiti da li je pošiljka dostavljena primaocu.9/6/2020

Ti naravno budeš  sav srećan što nisi satima okretao telefon čekaš da ti kurir dođe po pošiljku a onda dobiješ 9.6.2020 u 22:14 ovu poruku :

Preuzimanje vase posiljke 202933179 odlozeno je za sledeci radni dan jer nismo u mogucnosti da obavimo zbog tehnickih problema. Bexexpress:0663555000.

A ti si mislio da je pošiljka već na putu kad ono …….NIJE .
Ok ja verujem da Bex neće opet da me zajebe  i da će sutra  doći po pošiljku ,ne nerviram se …………….mnogo ,ali sutra nema ni kurira ni objašnjenja o kašnjenju .Ja zovem kurira i on mi čvrsto obećava da će doći sutra po pošiljku !
Naravno ni sutradan 10/6/2020 god on ne dolazi po pošiljku !?
Prekosutra 11/6/2020 godine – već moram da reagujem ……………………………………………………………to im je treći dan i već deseta greška u nizu  .

Zovem njihovu službu i posle kratke i burne svađe rešavam da ne poludim razgovarajući sa njima ,ne pristajući na nabulozne odgovore  i rešavam da raskinem saradnju sa njima i da  pošaljem paket preko Aks kurirske službe -videćemo kakvi su oni ?

 


Naravno ti sada moraš ako želiš i imaš snage da opet prođeš kroz torturu govornog automata ,da pritiskaš dugmiće a onda da opet čekaš minutima da se neko od njih sažali da ti se javi ,

Zatim moraš opet da objašnjavaš iz početka TVOJ SLUČAJ  i tako ……..

Raspevana kuvarica
THEGREATALTOCHEF

I onda shvatiš da su te izigrali ,da se osećaš kao momak kome je devojka namerno probušila kondom i onda ga “obradovala malom slatkom bebicom ” u sred ispitnog roka ??
Dakle zaključak je NIKAD VIŠE NI POD KAKVIM USLOVIMA NE ŠALJI PAKETE BEX BRZOM POŠTOM (hahahah brza ?)
Ja ne želim više ni da znam da ta pošta  postoji ,ako li me neko priupita da mu preporučim neku brzu poštu to nikako neće biti Bex.Sve razgovore imam sa njima snimljene kao dokaz njihove neposlovnosti i nekorektnosti !

Nezadovoljni korisnik :
Nenad Jevremović

Kalenićka 51 

35000Jagodina

0604850848

Related posts