Србија треба да буде НАША ПРИЧА – А НЕ ТУЂА!

Print Friendly, PDF & Email

Србија треба да буде НАША ПРИЧА – А НЕ ТУЂА!

 

ВЕРИФИКАЦИЈОМ ПОСЛАНИЧКИХ МАНДАТА ДАЈЕ СЕ ЛЕГИТИМИТЕТ И ЛЕГАЛИТЕТ ЗА СВЕ ТРИ ГРАНЕ ВЛАСТИ У ДРЖАВИ!

Ovo je po meni jedini način bojkota koji je celishodan i primenjiv na sve stranke koje žele bar malo da zadrže od svog patriotizma kad su već izašle na ove nameštene izbore ,pa da spasu svoj obraz- a koji sam pronašao  u Facebook statusu Gordane Berarov Valčić.

Као што сам обећала да ћу вам рећи, када дође време, у којој тачки власт добија легитимитет, дошло је време, запамтите:

Тачка у којој Вучић добија легитимитет је ВЕРИФИКАЦИЈА ПОСЛАНИЧКИХ МАНДАТА!
ТО ЈЕ ЈЕДИНА ТАЧКА КОЈЕ СЕ ОН ПЛАШИ – ДА КАНДИДАТИ ЗА ПОСЛАНИКЕ НЕ ВЕРИФИКУЈУ МАНДАТЕ!

Све странке које сада на изборима представе улазак у Парламент као “победу”, сервирају вам превару, јер никог не побеђују, само дају легитимитет и легалитет назадњачкој већини да и даље држи све битне институције у својим рукама и настави са кршењем устава Р. Србије.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Ево и зашто :

 1. Верификацијом посланичког мандата, који мора да потпише сваки посланик посебно, врши се ПИСМЕНО признање легитимитета и легалитета избора и формира се ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ у Парламенту, једна од три гране власти. Законодавну власт чине СВИ ПОСЛАНИЦИ У ПАРЛАМЕНТУ, а изгласани су закони оне странке која има већину посланика док они у мањини представљају икебану и за то добијају накнаду из буџета ПО ПОСЛАНИКУ у износу од око 400.000 динара.
  Леп бизнис на грбачи народа, зар не?!
  Шта вам кажу, оставарили су прву победу уласком у Парламент? – Не, није то победа, то је икебана за финансијску накнаду и давање легитимитета и легалитета оној странци, странкама, која има већину посланика.

 2. Без формирања законодавне власти НЕМА ни формирања ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ – ВЛАДЕ, која представља другу грану власти у држави.
  У Парламенту се гласа за потврђивање мандата ПРЕМИЈЕРУ- који предводи владу и његов министарски кабинет. Председник Р. Србије да мандат за премијера оној странци која може да формира ВЕЋИНУ у Парламенту. Дакле, остале странке као икебане седе, примају финансијску накнаду и вама држе конференције у холу Народне скупштине кукајући да их власт не уважава. Следи питање- зашто су верификовали посланичке мандате и дали тој власти (већини) легитимитет и легалитет ако су знали да ће бити у мањини јер се пре уласка у Парламент ЗНАЈУ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА?!

Одговор је једноставан – ЗБОГ ФИНАНСИЈСКЕ НАКНАДЕ ИЗ БУЏЕТА!

 1. Без формирања законодавне власти у Парламенту НЕ МОГУ ДА СЕ БИРАЈУ СУДИЈЕ УСТАВНОГ СУДА, јер једну петину именује Парламент!
  За избор судија уставног суда 5 судија се бира у Парламенту већином гласова – дакле, већину има СНС!
  Других 5 судија уставног суда именује председник Р. Србије, А. Вучић – дакле, његови људи!
  Трећу групу од 5 судија уставног суда бирају на општој седници Врховног касационог суда.
  То значи, од 15 судија уставног суда њих ДЕСЕТ ЈЕ ПО ИЗБОРУ СНС КОЈА ЧИНИ ПОСЛАНИЧКУ ВЕЋИНУ У ПАРЛАМЕМТУ И А. ВУЧИЋА!
  Питате се зашто уставни суд не реагује на кршење устава Р. Србије када је КиМ у питању или бриселски споразум или је сагласан са противуставним увођењем ванредног стања?
  Управо зато што је њихов избор немогућ без ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ И ПРЕДСЕДНИКА Р. СРБИЈЕ јер они бирају ДВЕ ТРЕЋИНЕ СУДИЈА УСТАВНОГ СУДА!

 2. Без формирања законодавне власти у Парламенту нема ни именовања ЧЛАНОВА РЕПУБЛИЧКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ – коју именује Парламент, на предлог посланичких група и изгласавањем кандидата већине у Парламенту, наравно, странке која има највише посланика.
  Сад вам је јасно ко бира 16 чланова Републичке изборне комисије.

Raspevana kuvarica
THEGREATALTOCHEF

Да не дужим даље, уколико кандидати за народне посланике у Парламенту НЕ БИ верификовали посланичке мандате ШТО ИМ НИКО НЕ БРАНИ ЈЕР ЈЕ И ТО МОГУЋЕ – онда СНС и Вучић :
1. НЕ БИ ИМАЛИ ЛЕГАЛИТЕТ И ЛЕГИТИМИТЕТ,
2. НЕ БИ МОГЛИ ДА ФОРМИРАЈУ ЗАКОНОДАВНУ ВЛАСТ,
3. НЕ БИ МОГЛИ ДА ФОРМИРАЈУ ИЗВРШНУ ВЛАСТ – ВЛАДУ,
4. НЕ БИ МОГЛИ ДА БИРАЈУ ДВЕ ТРЕЋИНЕ ЧЛАНОВА УСТАВНОГ СУДА
5. НЕ БИ МОГЛИ ДА БИРАЈУ СВОЈЕ ЉУДЕ У РЕПУБЛИЧКОЈ ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ … итд.

Запамтите:
Када чујете од представника политичких странака да је УСПЕХ УЛАЗАК У ПАРЛАМЕНТ ДА БИ СЕ ЧУО И ЊИХОВ ГЛАС – ЗНАЈТЕ, ЛАЖУ ВАС!

Зато – НЕ ИЗЛАЗИТЕ НА ИЗБОРЕ!

БОЈКОТ:
И ВЛАСТИ
И ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ КОЈА УЧЕСТВУЈЕ НА ИЗБОРИМА
И ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ КОЈА ЈЕ НЕКАДА ВРШИЛА ВЛАСТ И ДАЛА ЛЕГИТИМИТЕТ ИЗДАЈИ ДРЖАВЕ А САДА ГЛУМИ ОПОЗИЦИЈУ СПРОВОДЕЋИ КВАЗИ БОЈКОТ!

БОЈКОТ ЈЕ БОЈКОТ САМО АКО БОЈКОТУЈЕТЕ СВЕ ЊИХ!
Остало је лицемрје.

Србија треба да буде НАША ПРИЧА – А НЕ ТУЂА!

Preneto sa fejsbuk stranice –Gordana Berarov Valčić

Related posts