PODRŠKA JAGODINSKE BIBLIOTEKE ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Print Friendly, PDF & Email

PODRŠKA JAGODINSKE BIBLIOTEKE ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

 

30 vizira donirano Domu zdravlja i jagodinskoj bolnici

Direktor dr Marko Bojić

U julu prošle godine, jagodinska biblioteka je zahvaljujući uspešnom učešću u regionalnom projektu “Digitalni građanin” bila jedna od samo pet biblioteka u Srbiji koje su dobile 3D štampač. Ovaj najsavremeniji uređaj je već dobio primenu u biblioteci u nizu radionica tokom kojih su najmlađi Jagodinci sticali napredna znanja iz oblasti praktične primene svojih informatičkih znanja.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Iako biblioteka ne radi sa korisnicima, i ovih dana, u doba pandemije, najstarija jagodinska kulturna institucija je na usluzi svojim sugrađanima. Ovoga puta, herojima borbe protiv opakog virusa koji razara živote širom planete.

Raspevana kuvarica
THEGREATALTOCHEF

Odlukom direktora dr Marka Bojića 3D štampač se odnedavno koristi za izradu medicinskih vizira koje su dragoceno sredstvo zaštite na prvoj liniji borbe protiv virusa. U sredu, 22. aprila je prvi kontigent od trideset vizira uručen Domu zdravlja i jagodinskoj bolnici, a budući da je stigao i kontigent filamenata za proizvodnju, očekuje se da će ovaj broj u bliskoj budućnosti biti i višestruko premašen.

Milun Vasić Odeljenje za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja.

Related posts