Sramota u Lasti

Print Friendly, PDF & Email

Sramota u Lasti

Lasta u niskom letu iz Beograda za Blace 

Logo lasta Begrad

Kao dugogodišnji putnik Laste zaista mi je žao što sam došla u situaciju da moram na ovaj način i u ovom kontekstu da se oglasim, ali poslednjih meseci u ovom preduzeću očigledno nešto ne funkcioniše kako treba, a rukovodstvo se (cenovno) ponaša kao da je sve u najboljem redu.

Naime, proteklih 15 godina isključivo se (osim gradskog prevoza) vozim Lastom, a to doslovno znači da sam samo par puta za 15 godina koristila usluge nekog drugog prevoznika. Jednostavno bili su sinonim za kvalitet u svom domenu. Za to vreme doživela sam da jedan od čelnika Laste nas putnike nazove švercerima, a vozače lopovima (ili neka slična uvreda), ali ovo što se poslednjih meseci dešava nije samo verbalni problem.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Čitavog leta se na medjugradske linije upućuju prigradski autobusi. Naravno, automati za Bus Plus su isključeni ,plaća se karta kao da se vozimo najnovijim Setra autobusima.

Koga zanima može uporediti razliku lako. A da ne postoji razlika u udobnosti sigurno ne bi niko uvodio autobuse visoke klase na relaciji od po nekoliko stotina kilometara.

Minulog petka sve je to dobilo novu notu.

JBH-Jagodina Black Hornets

Sa beogradske autobuske stanice na relaciji dugoj 300 km,Beograd-Blace,krenuli smo dabl-deker autobusom koji inače saobraća na ovoj liniji i to putovanje je trajalo do lastine garaže na auto-putu. Onda nas je vozač ljubazno zamolio za razumevanje, jer ćemo (zbog nekakvog problema na autobusu) morati da predjemo u drugi.

I naravno, prešli smo u pomenuti prigradski autobus, koji možda najdalje saobraća do Mladenovca. Vrhunac ovog “presedanja” je što je stariji gospodin (koji koristi pomagalo za hodanje) takodje morao da se “malo”prošeta. Zahvaljujući dobrim ljudima: putniku, policijskom službeniku i vozaču koji su ga uneli u  autobus on je nastavio vožnju !

Ceo  naš put je trajao 5 sati.

Da ne zanemarim jedan detalj : onaj dabl-deker je  preuzeo drugi lastin vozač, što ne isključuje mogućnost da je njima možda taj autobus samo zatrebao za neku međunarodnu liniju.Ipak tamo za sada ne mogu prigradski autobusi .

THEGREATALTOCHEF

Pitanje koje se ne može izbeći – čemu ovo maltretiranje putnika o njihovom trošku, a u očiglednu korist rukovodstva koje ne želi da svoju firmu opremi potrebnim voznim parkom ?

I da li sve to nekad bar kontroliše neka saobraćajna inspekcija, policija… bilo ko ?

Molim za pomoć ukoliko imate prostora da nešto od ovoga objavite, jer jedino mediji imaju moć da nešto pokrenu u ovoj zemlji.

(  Nikolija Matić -imejl poznat redakciji  ).

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

 

Related posts