Za Kalinin život!

Print Friendly, PDF & Email

Za Kalinin život!

Revijalna utakmica između ekipa OFK Kolonija iz Jagodine i SFS  FOOTBALL CAMPS .

Našoj hrabroj desetomesečnoj sugrađanki Kalini Panić potrebna je pomoć da se izbori sa opakom bolešću.

Kalina boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblika.

 


U četvrtak, 25. jula u 18 časova, na pomoćnom terenu jagodinskog stadiona, odigraće se revijalna utakmica između ekipa OFK Kolonija iz Jagodine i SFS  FOOTBALL CAMPS .

Umesto prodaje ulaznica, biće postavljene kutije za humanitarnu pomoć, te vas pozivamo da dođete u što većem broju i da svojim prilogom date doprinos Kalininoj borbi.

Za Kalinin život!

OFK Kolonija

Malena Kalina Panić od rođenja je bila beba koja se stalno smeje, a retko plače, uvek raspoložena i vesela. A onda, kada je imala nešto manje od 8 meseci, počela je da se budi noću i da bude previše pospana danju, odbijala je da jede, više se nije igrala, a osmeh joj je bilo gotovo nemoguće izmamiti.

I dok su svi govorili da su u pitanju zubići, mama i tata su ipak sumnjali da je to prevelika promena i odveli su je kod lekara. Nakon analize krvi, povećane lipaze i raznih neslaganja u analizama, doktorka je predložila da je najbolje sve ispitati u Beogradu.

Istog dana sanitetom je prebačena u UDK Tiršova na odeljenje gastroenterologije. Odmah sutradan razvija parezu lica. Nakon 10 dana agonije, roditelji insistiraju da se obave dodatne analize, jer je Kalina svakim danom bila sve gore.

THEGREATALTOCHEF

Nakon 15 dana ležanja na odeljenju gastroenterologije, uključuje se i hematolog i roditeljima saopštavaju da Kalina boluje od leukemije. Ali njihovim mukama tu nije kraj, sutradan ih doktorka poziva na razgovor i saopštava da Kalina boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblikamonoblastne leukemije M5. Leukemija se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

Istog dana otpočelo se sa hemioterapijama i Kalina iz dana u dan postaje sve veselija, a onda su kao posledica hemioterapije počele infekcije. Odmah po uključivanju antibiotika Kalina dobija anafilaktički šok, sistemsku alergijsku reakciju na antibiotik Longacef i prebacuju je na odeljenje intenzivne nege, sa kojeg se Kalina vraća kao pobednik.

Onda su usledili dani temperature, povraćanja, krvavih stolica, lošeg apetita, smenjivali su se antibiotici, antimikotici, dobijala je eritrocite, trombocite, ali sve to nije bilo dovoljno za njeno ozdravljenje. Jedna od najotpornijih bolničkih bakterija nastanila joj se na plućima, što je izazvalo tešku pneumoniju, Kalinina mala pluća su oslabila, dane je provodila prikačena za kiseonik. Doktori su govorili da daju sve od sebe i da su iskoristili sva oružja, ali da njen organizam mora da se probudi i da se izbori sam.

I onda je jednog dana Kalina rešila da pokaže koliki je borac. U njenoj koštanoj srži počele su da se proizvode nove, zdrave ćelije, a bolest je počela da se povlači na svim poljima, ali kako se radi o najtežem i najagresivnijem obliku leukemije pitanje je dana kada će se opet vratiti.

OFK Kolonija

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Kalina je već sa nepunih 8 meseci postala neustrašivi borac. Pomozimo joj da pobedi brojke i statistike i da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Za Kalinin život!
Dođi i ti podrži život male Kaline !

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Related posts