Goran Nikolić-Šoki  poznati  jagodinski rock bubnjar

Print Friendly, PDF & Email

Goran Nikolić-Šoki  poznati  jagodinski rock bubnjar.

Sa bendom “EVOLUCIJA” snima album  “Hunt” 

 

Jagodina je oduvek imala priznate i poštovane bubnjare.

Na jagodinskoj rock sceni, ‘70-ih i ‘80-ih godina, izdvajali su se i svojom virtuoznošću, načinom sviranja, kao i samom pristupu njihovom instrumentu, Bata Veselinović, Čeda Marjanović, Dušan Jevdjić, itd.

Za njih se odavno zna da su prave jagodinske bubnjarske legende.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Ali neko ko je trebao da nastavi tu slavnu tradiciju, već je početkom ‘90-ih godina u gradskim muzičkim krugovima bio prozvan za najtalentovanijeg iz njegove generacije. Goran Nikolić, svima poznatiji kao Šoki, već nekoliko decenija uspešno muzicira i promoviše jagodinski rock bubanj.

Iza sebe ima impresivnu muzičku karijeru.

Radio je sa puno bendova, saradjivao sa puno muzičara i bio učitelj i uzor mnogim sadašnjim bubnjarima.

THEGREATALTOCHEF

Prvi bend sa kojim je radio i u kom je pažnju javnosti skrenuo na sebe, sada već daleke ‘94 godine, jeste “PHYSICAL GRAFFITI”, sa kojim ima snimljen album, i sa kojim je doživeo veliki uspeh širom zemlje. Sa ovim bendom nastupao je na mnogim rock manifestacijama, medju kojima je i čuveni “ROCK MARATON” (1994.) i to pored nekih od tada najvećih domaćih rock zvezda. Njihov nastup je i dokumentovan na oficijalnom video izdanju.

Nakon raspada grupe, usledio je rad sa još jednim jagodinskim heavy bendom “HAZMA”, u kojem je bio okružen izvrsnim muzičarima, a 1997. godine postaje bubnjar rock grupe “VIZIJA” koja je bila prepoznatljiva po neverovatnim nastupima i koji je okupljao neke od tada najvrhunskijih jagodinskih muzičara iz te nove i mladje generacije, kao što su basista Ivan Stojanović Stoja, gitarista Jovan Ljubenović i drugi.

JBH-Jagodina Black Hornets

Nakon tog benda svirao je i sa tadašnjom hit grupom “NADOGRADNJA SVESTI”, čija je pesma “Ti i ja” postala pravi hit i uspešno se vrtela na mnogim rock radio stanicama u čitavoj zemlji.

Nakon rada sa tim bendom i nakon uspeha koji je postigao sa njima, Šoki postaje jedan od najtraženijih rock bubnjara u ovom delu Srbije.

Redjale su se mnoge saradnje sa nizom grupa, ne samo iz Jagodine, već i iz više gradova i takvim tempom je radio sve do 2005. godine, kada je usledila više nego uspešna saradnja sa hard ‘n’ heavy bendom “STRATUS”, sa kojim je snimljen album za “ONE RECORDS”, a popularnost tog benda naglo je porasla nakon realizovanog video spota za pesmu “Ne traži”. Bili su veoma koncertno aktivni, svirali su i na čuvenoj gitarijadi, kao i u “Domu omladine” kao gosti tada veoma popularne grupe “KRALJEVSKI APARTMAN”, a imali su i svirke u organizaciji radija “202” i to svuda po zemlji.

 

  1. godine, Goran Nikolić Šoki, udružuje se sa grupom izvanrednih muzičara i formiraju bend “BLACK & WHITE”. Pored toga što je u pitanju klupski bend, pojavljuju se uz itekako zapažene nastupe i na motorijadama 2006. i 2007. godine.
Goran Nikolić-Šoki

Početkom leta 2007. godine, Šoki postaje bubnjar u bendu “PASPARTU”, u kojem su još bili pevač i gitarista Ćine, basista Peca Mitić, a kasnije i Sladjan Gale, i sa kojima snima album kojeg je pratilo nekoliko video spotova, kao i promotivnu pesmu Jagodine u saradnji sa turističkom organizacijom grada. Bend je prestao sa radom 2012. godine, ali su u junu 2018. godine imali reunion i u originalnoj postavi svirali su na festivalu “SVETSKI DAN MUZIKE” održanom u Jagodini. Isto tako su u više navrata često saradjivali ili gostovali na medjusobnim muzičkim dogadjajima, a često je nastupao i uz “ĆINE ACOUSTIC BAND”.

Goran Nikolić-Šoki

Ubrzo je usledio i novi potpuno zaslužen uspeh sa bendom “EVOLUCIJA”, kojeg čine švajcarsko – srpski muzičari i sa kojim snima album pod nazivom “Hunt” za nemačku izdavačku kuću “Puresteel”, a kruna svega jesu i nastupi sa poznatim svetskim zvezdama na medjunarodnim festivalima, kao što je i švajcarski “SWISS METAL ATAC”.

Još uvek itekako aktivni bubnjar Goran Nikolić Šoki je sigurno i sa ponosom ucrtao svoje ime u muzičkom svetu našeg grada, ali je i uspešno nastavio jagodinsku bubnjarsku tradiciju prenoseći istu na njegove nekadašnje i sadašnje učenike.

ROKER – Jagodinski muzički magazin

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

Related posts