Dveri u Jagodini dobili novo rukovodstvo

Print Friendly, PDF & Email

Dveri u Jagodini dobili novo rukovodstvo

Jagodinske Dveri dobile SNP uniforme 

Boško Obradović -Dveri

Malo pa malo ,pa dolazi do potresa u političkom životu Jagodine .

Jedan čovek vlada Jagodinom toliko dugo  da je pošten narod zaboravio kako miriše sloboda .Ustajao vazduh nad Jagodinom miriše na korupciju ,nepoštenje ,nepotizam  .lopovluk i poltronstvo .
Senka tog palminog drveta natkrilila je nebo Jagodine tako da vetrovi promena ne prolaze kroz jagodinsku nahiju.
Politički život Jagodine je izuzetno buran jer postoji mnogo kalifa koji bi postali kalifi umesto velikog štrumfa….pardon kalifa  !

Neke  partije se usitnjavaju jer im odlaze nezadovoljni članovi svojim statusom, iako su de fakto na vlasti  ,negde se “buntovne” nevladine organizacije ujedinjuju sa Narodnom Strankom i preko noći postaju pravi jagodinci ,drugi pak ne žele više da ćute pa traže svoje mesto pod političkim (čitaj Iznogudovim  ) suncem iako su se do juče tek izlegli ispod JS kvočke.

Zanimljivo za sve te “male partije “je da sebe predstavljaju kao jedinu opoziciju Kalifu u Jagodini .Kako se formiraju tako sebe proglase opozicijom Kalifu a onda iz sve snage navale na SNS Jagodina sa samo jednom željom da oni zamene njih u lokalnom parlamentu i da im preotmu deo kolača . .

I kod jednih i drugih je isto još od prošlog partizanskog rata kada je porodični moto bio da otac ide u četnike a sin u partizane ,pa tako i ovi današnji komunisti otac u JS a sin u novonastalu partiju ( “fol tera kontru oci” )a narod ko narod veruje da se nešto promenilo .

A i kako bi drugačije kada gledaju jedino 27 kanal na Total TV, ili “Parove “,”Zadruge ” i ostale škart produkcije koji truju dušu srbskog naroda .
Ko pohvata sve te jagodinske kombinacije  -alal mu vera .
U Orvelovoj Jagodini, životinjska farma ima mnogo čudnih zverki .
Pored političkih partija ,NVO organizacija ,UG organizacija ,tu su i druge sitne organizacije na koje je veliki kalif Iznogud bacio oko.
Ništa se ne propušta slučaju ,pa makar to bila i tako mala organizacija tipa udruženje sitnih životinja ,nastavno veće  ili udruženje boraca ovih i prošlih ratova (koje vode ljudi koji nisu ni omirisali baruta ali su zato politički podobni za tu funkciju ) svuda mora da bude Iznogudov čovek.
Postavljaju se kamere po Jagodini a priča se da su njihovi krajevi umesto u Mup Jagodini i na još nekim “ministarstvima istine “….pardon privatnim televizijama ..
VELIKI BRAT TE POSMATRA !
To svaki Srbin zna ,jer i predsednik države ima službu koja broji tačkice na fotografijama sigurnosnih kamera a kamoli naš lokalni kalif .Čak i izjavom  na tv Pinku govori nam da oni ne propuštaju ništa slučaju “Da vođe protesta ne bi mogli da sačuvaju ni tri koze i da bi od njih tri izgubili četiri ” govori nam da oni dobro znaju ko je vođa protesta #1OD5MILIONA u Jagodini .Narod koji nije hteo da učestvuje u “Žutim ” protestima morao je da pređe u ilegalu i formira Pokret Gerila – Jagodina.Pošteni i radikalni za njih će tek da se čuje !

Krivičnu prijavu koju je popio Iznogud povodom ove izjave naravno stojaće zaboravljena u nekoj fioci osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini.
Mnogo je takvih prijava ali sve nažalost čekaju neko drugo vreme .Čak ni državni revizor ne može ništa Velikom Iznogudu u svom jagodinskom kalifatu pa  kako će pravdu dočekati privatni tužitelj.
U kalifatu vladaju po sopstvenim zakonima svetog trojstva :
RAT JE MIR
SLOBODA JE ROPSTVO
NEZNANJE JE MOĆ

Na ekranu nas svakog dana bombarduju novim statističkim podacima ,svakog dana nam je sve bolje i bolje ,imamo više ove nego prošle godine hrane,goriva ,struje a manje bolesti ,zločina i ludila …………………………..?
SVAKOGA DANA SVE VIŠE I VIŠE NAPREDUJEMO U SVAKOM POGLEDU !
A stvarnost nas iznenađuje svakog jutra samim pogledom u novčanik !
Otkud im hrabrosti da nas tako bestidno lažu ?
Da li oni stvarno misle da smo mi baš toliko glupi i jadni ?
Da li kalif stvarno misli da mu mi verujemo kad kaže da nam je on nešto dao besplatno  a u stvarnosti to smo mi platili iz sopstvenog poreza ?
Da li kalif stvarno misli  da je za građevinski bum u Jagodini zaslužan on ili je to u stvarnosti samo trgovina uticajem i pranje narko para ?
Da li se neko od njih seti boga iako su podigli za života sopstvene lične crkve onda kada ga čovek tuži za nezakonito otetu dedovinu ?

Da li on zna da kad podigneš crkvu treba i da veruješ u boga i njegov gnev za svu patnju i suze koju naneseš za svoga jadnoga života ?

Da li se oni plaše Božjeg gneva ili su počeli od viška vlasti da sebe smatraju bogovima na zemlji ?
Pravi jagodinci treba samo da ćute i veruju kalifu da sve što kaže je istina !I naravno da krajem meseca odu po svojih tri hiljade za gospođu ili gospodina !
I to samo ako nisu pripadnici nacinalne manjine (Romi ) oni dobijaju po 5000 za slavu !
Ostali treba da se zadovolje sa besplatnom vožnjom do Beograda kada se razboliš i vazduhom.

U zadnjih godinu dana tri partije su same sebe proglasile za jedinu opoziciju u Jagodini :prvo je fuzijom Bunta i “Narodne stranke”, Aleksandra Grkovića stvorena “Prava Jagodina “,zatim je Mita Arsić formirao pokret “Nećemo da ćutimo “a onda je prebeg iz SNS/ SNP Stefan Vuk Milanović na vrlo čudan način deaktivirao stari odbor Dveri iz Jagodine i uz pomoć “prijatelja ” formirao novi odbor .Preko noći  isteran iz vladajuće stranke obukao novo Dveri odelo .
Stari odbor se džaba bunio jer  su iz izvršnog odbora rekli da im trebaju nova lica ,političari u usponu i opet je prevladao politički pragmatizam nasuprot zahvalnosti starim saborcima koji su izbačeni kao potrošna roba .Iako su oni tvrdili da ne treba da veruju jednom konvertitu i preletaču ,izvršni odbor  se ipak odlučio za Stefana .
Koja je tu matematička računica starim članovima nije jasno jer dolaskom Stefana na mesto predsednika Dveri u Jagodini  oni tvrde  da Dveri u Jagodini nisu više opozicija već postaju partija koja će se jedino boriti da zameni SNS u jagodinskom parlamentu a za unosno mesto za stolom jagodinskog kalifa .

Ceo stari  gradski odbor stoji iza ovih gornjih reči u imejlu koji je poslat redakciji “Srbija news”.I svi su napustili Dveri kada je on imenovan za novog poverenika u Jagodini.

Između ostalih stranku su napustili prvoborci :

Miroslav Mihajlović predsednik

Miodrag Jovanović podpredsednik

Antić Zoran Dima član glavnog odbora Dveri,

Jelena Ivanović,Aleksandar Ivanović,Dušan Mihajlović,Miladinka Jovanović i drugi……

Ta priča je već ispričana  na lokalnim izborima 2016-te godine kada se lokalni odbor SNS Jagodina odlično kotirao na izborima ,stvorena je odlična atmosfera ,odličan tim koji je imao veliku energiju ali je izdajom sa vrha i posle izbornom kombinatorikom došlo do koalicije SNS+SPS+JS.
I tako je jedna lepa ideja propala ,ono što je vredelo je izašlo iz tog vrzinog kola a oni koji su ostali morali su da svoj suverenitet podrede politici partije ( čitaj budu silovani radi sopstvenih i tuđih interesa ),Nažalost sa protokom vremena svi oni postaju saučesnici jedne loše vlasti i dokaz da revolucija jede sopstvenu decu .
U Beloj knjizi SNS stoji i ovo :
Српска напредна странка ће се залагати за остваривање следећих општих начела:

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

1. Jaka ekonomija – uslov za modernu i snažnu Srbiju

Ako gledate Pink,RTS,O2,Hepi ,Studio B i ostale predsedniku Vučiću naklonjene televizije biće tako ali nezavisni ekonomisti poput :

Nebojše Katića (Ako se poslužimo raspoloživim podacima i ekstrapolacijama MMF-a do 2023, u narednih pet godina Srbija neće preteći nikoga. Mereno BDP-om po glavi stanovnika, ispred Srbije će i dalje biti sve evropske zemlje koje su i danas ispred nje. Iza Srbije će i dalje biti samo one države koje su i danas iza nje – Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Moldavija i Ukrajina. U narednih pet godina, po projekcijama MMF-a, ništa se neće promeniti – Srbija će i za pet godina biti pri samom dnu Evrope, tačno tamo gde je i danas.)i

Branka Dragaša ( Dragaš je najveći deo emisije govorio o stanju u ekonomiji Srbije, koje je daleko od dobrog, zapravo vrlo loše. Stanje budžeta, forsiranje stranog kapitala u Srbiji, krah domaćeg bankarstva i industrije, spor rasta u poljoprivredi i tercijalnom sektoru, su osnovne odlike srpske privrede danas. To se izuzetno loše odražava na standard stanovništva i demografski krah, dodatno socijalno raslojavanje, povećanje spoljnog i javnog duga, rasprodaju preostalih strateških državnih privrednih resursa…Mediji koji su pod kontrolom, daju nepreciznu i nerelanu sliku stanja ekonomije, što građani najviše osete na sopstvenoj koži u svakodnevnom životu. Alternativa ovom koncptu postoji i Dragaš ga je ukratko u najvažnijim crtama predstavio.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

2. Privlačenje investicija – uslov privrednog rasta

Sa  ovakvom pljačkaškom privatizacijom i forsiranjem subvencija stranim investitorima država se sve više zadužuje a investitor ima motiva da održi proizvodnju sve dotle dok subvencije traju a onda beži iz zemlje sa profitom,primer je   kompanija “Servfud” iz Smedereva, ruska fabrika „Spilit“ u Vranju a sličan scenario zadesio je Leskovac pre 8 godina, kada je vlasnik KSK Klotinga Kostas Georgiu sa Kipra je pobegao iz Srbije marta 2009. godine i ostao dužan jednoipogodišnje zarade.

3. Kosovo i Metohija – deo Srbije 
Očigledno kršeći ustav sopstvene zemlje Vučić polako prodaje Kosovo U tome ima oponente i u sopstvenoj partiji SNS-u.
Okupirane teritorije su teritorija Kosova i Metohije .To je Srbska pokrajina koja je nelegalno pod vlašću Kosovskih institucija samoproklamovane “Države Kosovo “!Oni koji tu okupaciju ne priznaju imaju pozdrav :
SLEDEĆE GODINE U PRIŠTINI !     
Jevreji su sanjali o svojoj domovini izraelu 1000 godina dok nisu ostvarili svoj cilj pa zašto to ne bi isto uradili i Srbi ?

Nažalost oko Kosova je sprega i vlasti i opozicije sa istim ciljem otuđenja Kosova iz matične zemlje Srbije .

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

4. Srbija u Evropi i saradnja sa svetom

Kako sada stoje stvari Srbija neće biti primljena u EU ni posle 2025 godine .Predsednik Vučić je ordinirao  od evroskeptika  do protivnika EU koji je razočaran i prevaren lažljivom politikom EU

5. Načela politike zaštite prava nacionalnih manjina

NE POSTOJE PRAVA NACIONALNIH MANjINA – NEGO PRAVA OSOBA KOJE PRIPADAJU MANjINAMA!
(tekst-Gordana Berarov Valčić)

6. Celovita i decentralizovana Srbija

SEPARATISTIČKE INSTITUCIJE NA KiM NE POSTOJE, NjIHOVE ODLUKE SU NIŠTAVNE KAO ŠTO JE NIŠTAVNA I REZOLUCIJA O GENOCIDU SRBA!
(tekst-Gordana Berarov Valčić)

7. Poljoprivreda kao šansa Srbije
Uprkos načelnoj podršci ništa se sistemski ne rešava u srbskoj poljoprivredi ,svake godine isti problemi ,subvencije kasne ili ih nema !

8. Razvoj energetike i rudarstva je perspektiva Srbije

SRBIJA: PRE PRODAJE DRŽAVE, IZVRŠITI PRODAJU RUDNOG BOGATSTVA

9. Saobraćaj, infrastruktura i turizam – uslov razvoja ostalih privrednih i industrijskih grana

Iako je zadnjih godina  izgrađeno oko 300 km autoputeva ,sav taj cirkus je povezan sa ogromnom korupcijom u izgradnji ,velikim promašajem u rokovima izgradnje i borbom domaćih i stranih investitora i preduzeća ko će izgraditi koju deonicu !

10. Borba protiv korupcije i kriminala

Srbija pala za deset mesta na listi Indeksa percepcije korupcije

11. Zdravstvena politika

Krađa beba i prisilna vakcinacija su dve rak rane zdravstva u Srbiji ,ako se tome doda i odliv lekara koji beže u Evropu  zbog loših plata u Srbiji -naše zdravstvo izuzetno loše stoji !

12. Socijalna politika i socijalna pravda

Radom javnih izvršitelja u izveštaju za 2014 bavio se Zaštitnik građana.
„Efekti rada privatnih izvršitelja u pojedinim okolnostima (kada je dug relativno mali) su nesvrsishodni i nepravični, manjkav sistem raspodele predmeta pogodovao je korupciji, pravna zaštita od njihovog nezakonitog ili nepravilnog rada svedena je na minimum“.

Od svih pobrojanih problema, za sada su rešeni samo oni koji se odnose na ravnomernu raspodelu predmeta

13. Restitucija – moderna Srbija

14. Strategija za mlade – snaga za budućnost.

40.000 mladih odlazi iz Srbije svake godine

15. Strategija za penzionere – briga o našoj sadašnjnosti

Smanjenje penzija iz 2014. godine, koje je uz smanjenje plata u javnom sektoru najvažniji segment fiskalne konsolidacije, moglo bi se pretvoriti u teret o vratu državne kase ukoliko tužbe stignu do Evropskog suda pravde u Strazburu.

16. Kultura, nauka i obrazovanje –zalog za budućnost

17. Zaštita životne sredine i očuvanje prirodnih resursa i baštine – put ka održivom razvoju

Stop prodaji zemljišta,vode i rudnog prirodnog bogastava Srbije strancima .

18. Otadžbina i dijaspora – nerazdvojne celine

19. Sloboda medija – osnov i uslov demokratije

Srbija pala za 14 mesta na Indeksu slobode medija Reportera bez granica.

Srbija je pala za 14 mesta na Svetskom indeksu medijskih sloboda (World Press Freedom Index) za 2019. godinu, organizacije Reporteri bez granica, i nalazi se na 90 od 180 mesta, objavila je ta organizacija danas.

20. Razvoj sporta

Problem je što navijači rade sa vlašću, oni navijaju kako im se kaže. Njih četiri, pet iz Crvene zvezde rukovode svim navijačima, ali oni su gomila plaćenika koji se bave krupnim biznisom. To su političke nagodbe, ako kažu: Postavite transparent protiv ovog, onda ga postave. Ako kažu: Skandirajte protiv onog, to i čine. Oni su gospodari kluba, imaju pajser brigade, ponašaju se kao komesari. Vlast ih se plaši i iz tog straha im izlazi poslovno u susret, praktično je reketiraju – tvrdi za “Vesti” Anđus.

 

 

 

 

 

Related posts