PROGRAMSKI CILjEVI POKRETA “ŽIVIM ZA SRBIJU”

Print Friendly, PDF & Email

PROGRAMSKI CILjEVI POKRETA “ŽIVIM ZA SRBIJU”

Zašto svi pravi rodoljubi treba da “Žive za srbiju “?

Revizija pljačkaške privatizacije

U moru raznoraznih pokreta u Srbiji po svom delovanju i značaju počeo je da se izdvaja jedan pokret koji su njeni osnivači nazvali “Živim za Srbiju ”

Moram da priznam da ih i vlast oseća kao sve ozbiljniju pretnju  ,jer ih sve više naroda prati od početka njihovog delovanja tj. postojanja .
Elokvencija i brzina razmišljanja gospođe dr.Jovane Stojković osnivača pokreta me je prijatno iznenadila u svim njenim intervjuima i svim nastupima koje sam pratio.

Njeno zalaganje sa Srbiju i porodične vrednosti ,kao i borba protiv mondijalizma (što za mene znači dobrovoljni pristanak na zaglupljivanje, da bismo živeli kao sav ostali svet) je ono što sve više privlači običan narod kome je dosta više propagiranje LGBT pokreta,sodomije ,perverzije i drugih na silu nametnutih evropskih vrednosti -tako stranih srbskom biću .

Srbija je zrela za propagiranje običnih ljudskih i tradicionalnih vrednosti , koji su nam se u toku ovog dugog putovanja u Evropu negde tragično zagubili .Sve ono što je ranije bilo dobro i poželjno naprasno se u novim vrednostima izgubilo i postalo nepoželjno .

Deca više nisu deca ,naglo su odrasla i postale osobe koja imaju svoja prava ali su izgubili svoje obaveze .

Roditelji u trci za novcem i mislima kako prehraniti svoju porodicu počinju da gledaju na svoju decu kao “izlaz iz krize “pa ih tek rođene ubacuju u rijaliti da bi podigli svoju cenu ,ili od njih pokušavaju da stvore Grand pevačice iako deci taj obrazac sa adolescencijom nikako ne leži .

Sa druge strane veliki je udar i na roditelje jer su u moru novotarija i oni izgubili ulogu majki i očeva i postali roditelj 1. tj. roditelj 2.

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Država je na silu proglasila sebe vlasnikom naše dece,nametnula nam obaveznu vakcinaciju, pa se sada roditelji osećaju kao jeftine kurve kojima država ništa nije platila za tu uslugu (rađanja ) ali im pri tome još određuje: da deca ne mogu da pohađaju školu ili vrtić ako nisu vakcinisana a ta potvrda će od skoro biti obavezna i za dobijanje dečjeg dodatka ????

Toliko je protivrečnih stvari u zemlji Srbiji:

-Opada nam natalitet a uslov za dečji dodatak je obavezna vakcinacija ?
-Opada nam natalitet a vlast tvrdi da će nam ga popraviti izbeglice iz Afrike ?
-Mnogo je nezaposlenih -a daju se pare stranim investitorima sa parolom da su u Srbiji „radnici stručni a jeftini „
-Nepotizam i korupcija vladaju na svim nivoima vlasti pa se narod navikao da možeš postati predsednik sa lažnom diplomom ,ministar zdravlja sa nadimkom „DR. Smrt“ ili ministarka pravde a nisi sama nikada donela ni jednu presudu u nekom pravnom predmetu .

-Zapošljavaju se rođaci i cele familije pa kod nas nije čudo da brat premijerke dobije višemilionski posao od svoje sestre ,ili da kum počne da se odjednom naprasno interesuje za održivu energiju i počne da pravi mini hidroelektrane širom Srbije (to doduše nije ni čudo jer je predhodno bio direktor Elektromreže Srbije pa zna koje su tu pare u pitanju )?

-Političari su u žalosti što im funkcije nisu nasledne ( ne bi me začudilo da uskoro i donesu nekakav takav zakon !) ne žele da napuste vile koje su zaposeli dok su bili na funkciji ,a u slobodno vreme službene limuzine se koriste za raznošenje droge .
-Jedino u Srbiji može žena narko bosa da bude privatni izvršitelj ( on nam truje decu a ona nam pleni imovinu ?)
-Političari su toliko popularni u Srbiji da na mitinge po Srbiji dovoze autobusima svoje pristalice da bi izgledalo da ih ima više a za promenu svesti svojih birača koriste usluge svojih Botova koji za jedan sendvič i obećanje boljeg posla rade za svoje gazde političare po 18 sati dnevno peglajući i opravdavajući biografiju i postupke svog šefa .

-Jedino u Srbiji može čovek koji je na interpolovoj poternici da bude izabran kao sudija ustavnog suda svoje nelegalno otuđene pokrajine ?

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Narod je raspamećen i sluđen izjavama tipa :

-Danas kažeš „Boriću se za Kosovo u okviru Srbije „ a posle par dana „Raspisaću referendum o Kosovu „
-Danas kažeš “Rešiću 24 sporne privatizacije „ a onda posle dve godine ne rešavaš ni jednu već zatvaraš sve sporne slučajeve u fijoku -ad akta ?
-Danas kažeš “Čim dođem na vlast zatvoriću Dinkića u zatvor“ a kad dođeš na vlast onda ga postaviš za savetnika za arapske investicije .
-Danas kažeš “Pitaćemo sve gde su zaradili svoj prvi milion „i „Donećemo zakon o poreklu imovine „ a onda primiš ženu i brata “optuženog lopova” na svoju listu za izbore .Naravno sačekaš da slučaj zastari  i on nije više ” lopov” jer nema presudu za takav delikt .
-Danas kažeš “Neće biti smanjenja penzija „ a posle samo par meseci doneseš protiv ustavnu odluku o smanjenju penzija ,i tu odluku čuvaš do dan danas ne donevši odluku o oceni ustavnosti jedne takve odluke .
-Danas kažeš “Iza rušenja u Savamali stoji vrh gradske vlasti“ a onda 2 godine nema pomaka u rešavanju tog slučaja ?Čeka se valjda zastarevanje slučaja ?

-Na izborima 2016 kažeš “Imaćemo prosečnu platu 500 eura već u 2017 godini „a danas u 2018-toj godini je 417 eura iako je minimalac u Srbiji oko 25 000 dinara tj.143. dinara po satu .

Zbog svega toga je političkoj sceni Srbije potreban neko normalan i porodičan ,neko ko neće više da nas laže i podgreva svoje političke ambicije lažnim obećanjima ,neko ko se ne vrti već 30 godina u politici Srbije i ko je istrošio sve svoje političke kredite ,neko ko će učiniti „Da ovi odu a da žuti ne dođu „ a to u Srbiji danas može jedino pokret “Živim za Srbiju ” i dr.Jovana Stojković.

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

Programski ciljevi pokreta su :

 1. Stvaranje humanog društva socijalne pravde, dostojanstva, solidarnosti i jednakosti.
 2. Saradnja sa evropskim državama.
 3. Puna kontrola nadležnih državnih institucija na poreklo, sastav, kao i klinička ispitivanja uveženih vakcina.
 4. Jačanje ekonomske i vojne saradnje sa Rusijom i Kinom.
 5. Formiranje državnog fonda za lečenje dece od retkih bolesti i dece obolele nakon vakcinacije.
 6. Ukidanje obavezne vakcinacije i prelazak na model preporučene vakcinacije.
 7. Zabrana ulaska, boravka i izdavanja dokumenata Republike Srbije ilegalnim migrantima, iz razloga zdravstvenih i drugih bezbednosnih izazova.
 8. Zaštita prava na besplatnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu ugroženih kategorija;
 9. Ukidanje nevladinih organizacija finansiranih od stranih fondova, država i vlada,
 10. Očuvanje teritorijalnog integriteta Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.
 11. Obezbeđivanje privrednog i ekonomskog razvoja u Republici Srbiji;
 12. Donošenje novog zakona o boračko-invalidskoj zaštiti i uvođenje obaveznog služenja vojnog roka;
 13. Ukidanje „Parade ponosa“ zbog kršenja tradicionalnih i verskih osećanja građana.
 14. Zabrana uvođenja seksualnog obrazovanja u predškolski i školski sistem Republike Srbije i zabrana homoseksualne propagande maloletnicima.
 15. Ukidanje svih potpisanih ugovora od strane centara za socijalni rad sa nevladinim organizacijama i privatnim agencijama za usvajanje dece.
 16. Sprovođenje revizije svih privatizacija, kao i ugovora o otuđenju zemljišta i javnih dobara u Republici Srbiji.
 17. Poništenje svih potpisanih dokumenata koja su u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije , prvenstveno dokumenata vezanih za Kosovo i Metohiju i Briselski sporazum;
 18. Zabrana sklapanja istopolnih brakova i usvajanje dece od istih.
 19. Ukidanje “podrazumevanog donorstva organa ” i regulisanje ovog područja u skladu sa poštovanjem ljudskih prava i dostojanstva.
 20. Zabrana proizvodnje i prometa genetski modifikovanih proizvoda;
 21. Očuvanje i afirmacija svih kulturnih vrednosti, moralnih načela i negovanje porodičnih i tradicionalnih vrednosti srpskog naroda.

Pisac ovog članka i simpatizer ovog pokreta je bio slobodan da sa svojim prijateljima  dopuni ove programske stavke pokreta”Živim za Srbiju ”  sa ovim sledećim stavkama :

22.Zabrana davanja subvencija stranim investitorima iz budžeta RS.
23.Preusmeravanje subvencija domaćim investitorima koji bi se bavili proizvodnjom zdrave organske  hrane (staviti akcenat na poljoprivredu )
24.Ukidanje mnogobrojnih Agencija koje koriste budžetska sredstva i preusmeravanje zaposlenih iz tih Agencija na tržište rada

25.Rešavanje slučaja “Nestalih i prodatih beba “i imenovanje odgovornih za taj slučaj .

 1. Stop prodaji zemljišta,vode i rudnog  prirodnog  bogastava Srbije strancima .

27.Promena izbornog zakona u većinski jednokružni sistem  ,uvesti elektronsko glasanje i direktnu demokratiju uz obavezu glasanja pod pretnjom finansijskog kažnjavanja .Birači biraju između konkretnih ljudi i na glasanje se  izlazi jednom. Na taj način bi se izgubile sitne partije koje sada imaju veliki ucenjivački kapital  a mali moralni,došlo bi do ukrupnjavanja partija i ne bi više bilo neprirodnih koalicija  kao do  sada .

28.Predsednika republike i gradonačelnike gradova birati na neposrednim izborima gde se glasa za čoveka ,koji neće biti odgovoran i ucenjivan od partije već samo svojim biračima

29.Srbija mora biti neutralna država bez pripadnosti niti jednom vojnom savezu.

30.Srbija mora biti država srbskog naroda a ne građana i građanki .

31.Srbija mora biti funkcionalna država u kojoj se mora smanjiti broj poslanika za polovinu -negde oko 120 poslanika .

32.Političari i direktori javnih preduzeća će biti podvrgnuti stalnoj kontroli -jedna takva javna funkcija ima i svoje posledice :na 6 meseci će biti javno iznošeni zdravstveni i finansijski saldo tog političara .Laganje i mućkanje sa tim podacima  rezultuje momentalnom ostavkom i zabranom delovanja u političkom sistemu Srbije .Ako se radi o korupciji onda se šteta ima naplatiti od sopstvene imovine političara ili funkcionera .

33.Uraditi lustraciju političara i tajkuna .

34.Smanjiti uticaj i enormnu zaradu stranih banaka formiranjem Srbske razvojne banke čiji će osnovni zadatak biti davanje povoljnih kredita srbskim privrednicima sa posebnim akcentom na mala i  srednja preduzeća i male porodične firme .

35.Sa tim u vezi smanjit PDV, urediti realni kurs evra jer ovakav kakav je danas izuzetno pogoduje stranim firmama a našim domaćim izvoznicima ne odgovara .

Imao bih još štošta ja lično dodati a molio bih Vas, koji pročitate ovaj članak da u komentarima iznesete svoje predloge ,što mislite da smo izostavili a što Vi lično smatrate neophodnim da se uradi u ovoj našoj Srbiji jer Vi bolju nemate niti pak neku drugu rezervnu domovinu .
Zato svako ko ŽIVI ZA SRBIJU neka dopiše svoj predlog .

Srbijanews foto-video

Related posts