Да ли ће председник размотрити наше предлоге о КиМ ?

Print Friendly, PDF & Email

Да ли ће председник размотрити наше предлоге о КиМ или ће наставити да испуњава обећања Западу

„Питам га шта је компромис – одрицање од КиМ, кршење Устава, признање независности зарад уласка у ЕУ?

То није компромис – то је нарушавање националних интереса.“ – рекао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да је Вучић опет прекршио своја обећања јер је рекао да неће бити наставка преговора у Бриселу док се не утврди ко је малтретирао Марка Ђурића, док се не успостави ЗСО и док се не открије убица Оливера Ивановића. „Преговори су настављени и то показује да је тачна статистика да је од свега што је Вучић икад рекао само 8% истина“ – рекао је Обрадовић.

Он је питао председника да ли ће применити следеће предлоге: пребацивање преговора о КиМ из ЕУ у УН због смањења надлежности и мандата ЕУЛЕКСа, инсистирање на примени Резолуције 12 44 што значи и повратак дела српског војног и државног особља на територију покрајине, позив руској војној мисији да дође у Србију како би била гарант сигурности Срба на КиМ, уз услов да напусти Србију када и мисија НАТО напусти територију КиМ.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Обрадовић је питао и да ли то што председник помиње опасност од новог Бљеска и Олује у контексту севера КиМ значи да он има неке информације о таквој опасности и да ли ће то поделити са Народном скупштином, или је у питању само начин да се заплаше граћани како би лакше пристали на потписивање правно обавезујућег споразума са лажном државом Косово. Он је додао да је референдум који се спомиње антиуставан јер се не може део државне територије стављати на референдум, а тиме се крши преамбула и председничка заклетва о чувању КиМ у саставу Србије.

 

Информативна служба Двери

Related posts