PLAVI ZMAJEVI ODUVALI STRŠLJENE U JAGODINI

Print Friendly, PDF & Email

PLAVI ZMAJEVI ODUVALI STRŠLJENE U JAGODINI

JAGODINA BLACK HORNETS  34-BLU DRAGONS BEOGRAD 36

Publika na stadionu FK Morava u Ribaru.

Po izuzetno lepom vremenu, zapravo idealnom za američki fudbal, proteklog vikenda su  održane dve utakmice plejof vajldkard runde.

Na stadionu FK “Morava” u Ribaru pored Jagodine održan je susret četvrtoplasirane ekipe prvenstva, Jagodina “Black Hornets”, i petoplasirane ekipe “Plavih Zmajeva” iz Beograda.

U regularnom delu prvenstva Jagodinci su pobedili sa 20:0. To je bilo u 2. kolu “SportKlub” Prve lige Srbije kada su ih Jagodinci iznenadili dobrom igrom. Importi “Plavih Zmajeva” su tada podbacili i dovedeni su novi koji su se očigledno dobro uklopili  u ekipu i zato je ova utakmica bila sasvim drugačija utakmica od one u drugom kolu. Sa jedne strane je bila ekipa koja je starosedelac u prvoj SAAF ligi, a sa druge ekipa kojoj je ovo prva sezona u najboljoj ligi.

Ekipa iz Jagodine je bila fantastična u prva četiri kola – nanizala je sve četiri pobede. Zatim, kako su dolazili jači protivnici, kod Jagodinaca je dolazilo do pada u igri, kako zbog malog rostera, tako i zbog  brojnih  povreda pojedinih igrača.

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

Od dvojice Portugalaca (Afonso Feria (LB/RB) i Jardel Andrade (WR/DB)), jedan je Jagodince prebrzo napustio zbog povrede, dok se drugi borio do samog kraja gde je čak svoj boravak u Jagodini krunisao i poenima.

Pojačanja iz Bugarske su  igrala na veoma visokom nivou, međutim od dvojice smo se prerano rastali (Aleksandur Bogdanov (DT), Radoslav Tashev ( WR)). U to ime rukovodstvo kluba iz Jagodine im želi brz oporavak sa željom da se opet vide sledeće godine .

Nekada ljuti protivnici u trećoj ligi, a sada dovedeni kao  pojačanja, oni su opravdali svoju ulogu, pa ih treba pomenuti poimenično, jer su igrali srcem za jagodinsku ekipu, a to su pored ona dva povređena igrača i trener odbrambenih igrača Aleksandar Šterionov (LB), zatim Anatoliy Krasnocharov(LB), Kostadin Filchev (DE) i Slav Slavov (OL). Divni momci dobri igrači koji su vikendima kada se igraju utakmice  ostavljali svoj biznis i svoje porodice, kolima prelazili 300 km u jednom pravcu da bi se bavili onim što vole, a to je da igraju dobar fudbal. Ostaće zauvek u srcima domaćih navijača jer su pre svega dobri ljudi.

Amerikanci su dovedeni kao veliko pojačanje i oni su to svojom igrom i dokazali. Kvoterbek Austin Stubbs je bio pravi vođa ekipe, bacao je sigurno svoje pasove ka juniorskim reprezentativnim resiverima Bogdan Pavlović (WR), Dejan Srećković (WR), Aleksandar Milenković (WR), a dosta poena je postigao i drugi amerikanac u timu Anthony Ratliff (DB,RB). Austin je možda tokom cele sezone bacio samo par intersepšna, a nažalost izgleda da će ostati kod navijača  upamćen po bacanju lopte u protivničke ruke u zadnjem minutu u ovom poslednjem meču.

Naime rezultat je bio 36:34 za “Zmajeve” i Jagodina je imala još oko 1,5 minuta do kraja! Dovoljno da Austin opet izvede čudo i baci pas od 50 jardi Dejanu Srećkoviću, ali tu se iznenada stvorio protivnički igrač koji je tu loptu presekao. Tako je Jagodina izgubila posed lopte i mogućnost za preokret u zadnjim sekundama utakmice. Naravno da taj jedan pas ne može da poništi onih 100 koji su bili prelepi i precizni i u mnogim slučajevima donosili preokret na utakmici.

Anthony Ratliff (DB,RB) je među nekim jagodinskim navijačima dobio ime Draža, zbog brade koja ih je podsećala na poznatog srbskog generala, a znao je i da se opusti uz meze i piće baš kao pravi Srbenda. Ono što su oni ostavili u Jagodini je njihovo ogromno iskustvo u jačim ligama gde su igrali kao i rad sa mlađim kategorijama, gde su nesebično prenosili svoje znanje. Zato će ostati u odličnom sećanju svim igračima i navijačima. Anthonny  je na ovoj utakmici u zadnjoj četvrtini primio pas od 50 jardi i sam pretrčao još 20 jardi i postigao tačdaun da smanji rezultat na  26:30 za Zmajeve i tako da nadu Stršljenima da mogu da se izvuku iz rezultatske dubioze u koju su bili zapeli.

 

Treba pomenuti i dva odlična importa iz Niša, Petar Rinčić (OL) i Lazar Koković (LB) koji su se odlično uklopili u ekipu. Rinčić nije propustio ni jedan meč ,izgarao je na terenu i niko ne može da veruje da to dete ima nepunih 18 godina. Uostalom nije džaba u juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Malo stariji, ali sa ništa manjim srcem i izgaranjem na terenu, bio je i Lazar Koković (LB). Svaki njegov nedolazak na utakmicu je ostavljao traga na igru Stršljena. Zato sa ponosom čekamo da i sledeće godine vidimo njih i još neke Nišlije u ekipi Jagodine.

Juniorski reprezentativni resiveri Bogdan Pavlović (WR), Dejan Srećković (WR) i Aleksandar Milenković (WR) su konstantno bili nerešiva enigma za protivničke odbrane. Dejan i Aleksandar su svoj maksimum dali u Juniorskoj ligi  gde je prvi bio kapiten Stršljena  i MVP  lige a drugi strelac odlučujućeg gola u finalu.

 

Bogdan je svoju punu zrelost pokazao u prvoj ligi gde je imao smelosti da se probija kroz odbranu protivnika na silu, na tekl, u direktnom probijanju, imao je dovoljno lucidnosti i lukavosti, odlične promene pravca i rotacije koje su dovodile do ludila protivničku odbranu. Svojim poenima je vraćao u život ekipu protiv Zmajeva i ovo mu je sigurno jedna od najboljih utakmica u dresu Stršljena.

Tu takođe treba pomenuti i juniorske reprezentativce braću Jevremović, Davida (LB) i Strahinju(CB).

David je kapiten juniorske  reprezentacije i pruža standardno dobre partije u prvoj ligi i potpuno je sazreo kao igrač. Zahvaljujući ogromnom iskustvu dobro čita akcije protivnika pa su mu specijalnost intersepcije i atak na protivničke kvoterbekove koje je ne mali put vraćao više metara unazad.

Strahinja u stopu prati brata kako u reprezentaciji tako i u klubu. Od plašljivog klinca izrastao je u igrača koji se ne libi da teškašima uleti u noge i zaustavi njihov prodor. Kao igrač koji često tokom utakmice dobija zadatak da čuva protivničke WR nije se baš proslavio, imao je tu propusta, ali je u zadnjoj utakmici dobio pregršt komplimenata od igrača Zmajeva da su mu obaranja igrača “prava školska “. Sa svakom utakmicom u nogama vidi se njegov napredak i on može samo da napreduje jer njegov zenit je daleko.

 

Takođe ne treba zaboraviti i igrača-trenera Andriju Živkovića (DB). Osim što je dobar igrač Andreja je za ove tri godine sazreo kao trener, jer da nema trenersku žicu ne bi ni doveo Stršljene iz druge lige u prvu. Nadamo se da će uprava SAAF lige imati sluha za ovako dobre mlade trenere  i dodeliti mu neku od selekcija Srbije gde bi samo napredovao kao trener i pokazao svo svoje znanje. U ovoj utakmici je bio fantastičan, odličan i u napadu i u odbrani! Zahvaljujući njegovoj brzini sprečio je jedan šut za 3 poena sa otprilike 30 jardi, dva puta je postigao tačdaune pretrčavši preko 60 jardi i daleko pobegavši svojim čuvarima, a jednom je sprečio siguran tačdaun protivnika jer je bio uporan do kraja i sustigao protivničkog igrača i tako ga sprečio da postigne sigurne poene.

 

 

Spomenimo ukratko i upravu kluba, na čelu sa Milošem Stanojlovićem, zatim Srđan Šišmanović, Tanja Milojević (sekretar) i Andreja Živković (sportski direktor) koji su trenutno najoperativniji članovi kluba van terena.

 

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Zahvaljujući upravi, igračima, roditeljima igrača, donatorima, mnogobrojnoj podršci sugrađana, klub je danas tu gde jeste – a to je:
Prva liga Srbije u seniorskoj konkurenciji

Šampioni Pionirske lige Srbije

Šampioni Juniorske lige Srbije

 

Uprava kluba JBH sa sponzorima i bivšim igračima .

Zahvaljujući njima ,i  nekim roditeljima koji su pratili sve ove godine svoju decu kako napreduju u Stršljenima stvorila se prava porodična atmosfera koja je morala da se reflektuje kroz sve ove uspehe kluba .

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Pobediti jednu istu ekipu dva puta u prvenstvu često zna da bude nemoguća misija .Naravno tu ne treba zaboraviti da su Zmajevi jedna čvrsta ekipa koja je došla sa imperativom pobede i da dokaže sebi  da rezultat prve utakmice nije realan .To su na terenu dokazali .Čestitamo Zmajevima na odličnom rezultatu  i fer plej igri i želimo im puno uspeha jer već sledeće nedelje igraju protiv Divljih Veprova u Kragujevcu.

Rezultat zadnje utakmice po četvrtinama je bio ovakav :

             Jagodina Black Hornets - Blue Dragons Belgrade 34:36
1/4
6:0 Živković 70y trčanjem, neuspešan PAT
6:8 Bowen za Čkonjevića 10y pas, uspešan TPC
12:8 Stubs za Pavlovića 65y pas, neuspešan TPC
2/4
12:16 Bowen za Mitrovića 30y pas, uspešan TPC
20:16 Stubs za Andradea 10y pas, Retliff TPC

3/4
20:22 Pleva 2y trčanjem, neuspešan TPC
4/4
20:30 Pleva 30y trčanjem, uspešan TPC
26:30 Stubs za Retlifa 50y pas, neuspešan TPC
26:36 Pleva 5y trčanjem, neuspešan TPC
34:36 Živković 8y trčanjem, Retlif TPC

U 2017-oj godini Jagodinski Stršljeni su bili prvaci druge Sport Klub  SAAF lige u seniorskoj konkurenciji i pobednici  juniorske SAAF lige . Finale juniorske lige će još dugo biti spominjano kao prvo finale koje je igrano po snegu kao i prvo finale koje je imalo čak 4. produžetaka pre nego što je odlučen pobednik .U finalu su pobeđeni Indijanci iz Inđije koji su u poslednjim sekundama meča, u poslednjem napadu zakazali a do tada su bili dostojan protivnik gde su samo nijanse i malo sreće odlučivali .

U 2018-oj godini   Stršljeni su do sada osvojili 5-to mesto u prvoj Sport Klub SAAF lige  i šampioni Pionirske fleg lige Srbije .Kažem do sada jer ima još da se igraju juniorska i kadetska liga .

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA
Srbijanews foto-video

Related posts