Hoće li Srbija stvarno stati 8. juna u 17. časova

Print Friendly, PDF & Email

Hoće li Srbija stvarno stati 8. juna u 17. časova

Narod se spontano okuplja zbog povećanja cene goriva .

DA SE SVI PARKIRAMO

Gorivo na pumpama u Srbiji, iako je cena sirove nafte na svetskim berzama krenula silaznom putanjom, nije dobilo niže cenovnike nego se na većem broju pumpi prodaje skuplje za dinar-dva u odnosu na proteklu nedelju.

Od početka godine pa do danas , gorivo je poskupelo za 8,79 dinar za litar, a dizel za čak 11,30 dinara! Litra benzina od 95 oktana dostigla je cenu od 152,02 dinara, evrodizela 161,71, dok su one skuplje kategorije goriva 167 dinara.

Naš poznati ekonomista Dragan Radović je izjavio na svojoj fejsbuk stranici  :

Iz godine u godinu promet akciznom robom sve više prelazi na crno uz veliku podršku državnih službenika, tačnije, službenika koji pokrivaju nezakonite radnje. Trenutno najveći kriminal odvija se prodajom naftnih derivata I duvanskih proizvoda. Procenjuje se da čak 400 miliona litara goriva SVAKE GODINE bude prodato a da akcize I PDV završe u džepovima moćnika!!!

PREVARENI su svi građani koji misle da je akciza na gorivo najveća u Evropi da bi se napunio budžet. Matematika je neumitna: prosečno opterećenje jednog litra goriva je 80 din., pomnožimo sa 400 miliona litara prodatog a ne prijavljenog goriva, dobijamo utajen novac u visini od 269 miliona evra (32 mlrd.dinara). Ko su zaštitnici ovih kriminalnih radnji, u čijim džepovima završi 269 MILIONA EVRA???

Blic je preneo vest o protestima zbog poskupljenja goriva u Nemačkoj i Jordanu i generalno neobičnom načinu na koji je narod odlučio da kazni državu .
Narod se spontano okuplja ispred vlade ili na ključnim mestima saobraćaja u svojim mestima gasi automobile na jedan sat i zaustavlja saobraćaj .

Protesti u Jordanu

Nažalost taj vid protesta pogađa i obične ljude ali narod se u suštini slaže sa takvim vidom protesta jer je narod sa minimalcem od 200 eura i najviše ugrožen takvim poskupljenjem goriva .Zbog goriva su već poskupele autobuske karte: neki prevoznici već su podigli cene a uskoro se očekuju i poskupljenja struje i komunalija jer je to automatski povezano sa cenom transporta .
Zato sada internetom kruži poruka ovakve sadržine :

Protest

08.06.2018 u 17h se zaustavlja saobraćaj baš u znak protesta cena goriva u Srbiji… Ovo mora da se širi dalje, da cela Srbija bude obaveštena, znači svi gradjani Srbije 08.06.2018 u 17h staju na ulicama gde god se našli u tom trenutku, a bili bi najbolje u glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17h od 08.06.2018 pa nadalje sve dok se cena goriva ne smanji… Prosto i jednostavno.Širi dalje !!!

Da li će Srbija stvarno stati ili ne u petak 08.06.2018 u 17h zavisi od mnogo faktora a osnovni je da li će pobediti prazan frižider naroda ili strah od reakcije vlasti !

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Related posts