Први мај „радни дан” за студенте

Print Friendly, PDF & Email

Први мај „радни дан” за студенте

Студентски парламент Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје, изабрао да Први мај буде радни дан, организацијом Прве интернационалне конференције студената у Грчкој. Руководство школе на челу са др сци. мед. Христосом Алексопулосом је по први пут имало слух да реализује предлоге парламента, а подршка коју су пружили је обезбедила да конференција буде на најбољем нивоу.

Конференцију је отворио директор Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји др сци. мед. Христос Алексопулос који је у свом говору поздравио нови студентски парламент који је први пут изабран демократски путем непосредних избора. „Важно је инвестирати у знање јер је то једина својина коју нико не може да вам украде и једина гаранција за проналажење посла.“ рекао је др Алексопулос.

Srbijanews foto-video

Након уводне речи директора почела је презентација стручних радова студената, коју је оцењивала стручна комисија. Радове су презентовали студенти свих студијских програма, а теме су биле разноврсне. Након презентација радова предавања су одржали и професори и наставници вештина. Секретар школе је студенте упознао са новим законом о високом образовању, а предавач енглеског језика је истакла важност имплементације енглеског језика у савременој медицини. Одржана су и и предавања на тему информационих технологија у медицини, а дате су и смернице и упутства у писању истраживањчких радова и упознати су са Европским директивама за образовање сестара.

Током поподневних часова студенти, учасници конференције, имали су прилике да покажу знања у квизу, такмиче се у фудбалу, шаху и стоном тенису док је вече било резервисано за богат забавни програм уз популарне музичке звезде.

Related posts