U Beogradu otvorena biračka mesta

Print Friendly, PDF & Email

U Beogradu otvorena biračka mesta

Crta -Građani na straži

Otvaranje biračkih mesta za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda prošlo je uglavnom u skladu sa propisanim procedurama saopštila je CRTA posmatračka misija. Pravo glasa na beogradskim izborima ukupno 1.606.931 birač.

Ukupno 94 odsto biračkih mesta otvoreno je na vreme, 3 posto otvoreno je pre vremena dok je 3 odsto otvoreno sa zakašnjenjem. Nema slučajave da biračka mesta nisu otvorena.

Posmatrači, koji su raspoređeni na 450 biračkih mesta na osnovu slučajnog i reprezentativnog uzorka javljaju, da je vreća sa izbornim materijalom bila osigurana zatvornicom prilikom prijema na 99 odsto biračkim mestima. Na manje od 1 odsto biračkih mesta kontrolni listić nije ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Ukupno 96 posto biračkih mesta u Beogradu je pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama. Na 89 odsto biračkih mesta su zabeležene sve aktivnosti u zapisnik o radu biračkog odbora.

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Na otvaranju 83 posto biračkih mesta su bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora.

Ukupno 53 posto biračkih mesta nije dostupno za osobe sa invaliditetom širom Beograda. Oko 95 odsto biračkih mesta ima obezbeđene uslove za rad biračkog odbora.

Nepravilnosti koje su do sada zabeležene su samo pojedinačni, izolovani slučajevi i nisu širih razmera pa se ne mogu smatrati trendom.

CRTA – Center for Research, Transparency and Accountability

Related posts