IPARD FONDOVI EU ZA POLJOPRIVREDNIKE

Print Friendly, PDF & Email

IPARD FONDOVI EU ZA POLJOPRIVREDNIKE

ČETVRTA TRIBINA IZ PROJEKTA” U KORAK SA EVROPOM”

Evropa-za-mene

U četvrtаk, 08.05.2018. u 10 časova Nаrodnа bibliotekа „Rаdislаv Nikčević“ u Jаgodini i Poljoprivrednа sаvetodаvnа i stručnа službа u Jаgodini, zаjedno sа Ministаrstvom poljoprivrede, šumarstvа i vodoprivrede, а u okviru projektа U KORAK SA EVROPOM orgаnizuje tribinu “Implementаcijа IPARD mere M1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gаzdinstаvа”.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odnosno Uprava za agrarna plaćanja objavili su Vodič za korisnike IPARD II programa za Meru 1 – investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Vodič za korisnike pojašnjava ciljeve i namenu IPARD II programa, način korišćenja i uslove za dobijanje sredstava, finansiranje projekata, kontrolu, postupke i potrebnu dokumentaciju za sprovođenje Mere 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Vodič daje odgovore na pitanja značajna za dobar odabir projekta i pravilno podnošenje zahteva za IPARD podsticaje i pomaže korisnicima da bolje razumeju celi proces i njihova prava i obaveze – od vremena objavljivanja javnog poziva, preko podnošenja zahteva za odobravanje projekta, kontrole na licu mesta, prijema rešenja o odobravanju projekta, realizacije investicije, pa sve do isplate podsticaja.

S obzirom da je Vodič samo informativnog karaktera, korisnici se upućuju na važeći Pravilnik o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Pravilnik u elektronskoj formi možete preuzeti ovde.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju lica koja ostvaruju pravo na IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u okviru IPARD programa za Republiku Srbiju za period 2014-2020. godine, iznos IPARD podsticaja, kao i uslovi, način i postupak sprovođenja IPARD programa za IPARD podsticaje.

Srbijanews foto-video

Na tribini govore:
Vesnа Crnković, direktorkа Biblioteke
Jаsminа Filipović, dipl.ing.poljoprivrede, direktorkа Poljoprivredne sаvetodаvne i stručne službe u Jаgodini
Brаnislаv Veljković, sаmostаlni sаvetnik Sektor zа rurаlni rаzvoj, MPŠV
Nebojšа Ristić, nаčlnik Odeljenjа poljoprivredne inspekcije
Zorаn Stаrinаc, PSSS Kruševаc

TRIBINA ĆE SE ODRŽATI U SALI POMORAVSKOG OKRUGA.

Agenda događaja :

Predstavljanje IPARD mere M1- Investicije u
fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava:
– Potencijalni korisnici,
– Opšti i posebni uslovi,
– Kriterijumi rangiranja dokumentacija,
– Postupak za ostvarivanje prava na IPARD podsticaje
– Ispunjavanje propisanih nacionalnih uslova i uslova
EU,
– Pitanja/diskusija

Related posts