Stefan Ristić većinski vlasnik fudbalske akademije” Peterborough”

Print Friendly, PDF & Email

Stefan Ristić većinski vlasnik fudbalske akademije”

Peterborough”

Sportista sam, ne biznismen!

Stefan Ristić-Peterborough, Ontario.

 

Jagodinski fudbalski stručnjak Stefan Ristić (26) prošle godine ušao je u istoriju fudbala “preko bare” kao najmlađi profesionalni fudbalski trener koji vodi nekog superligaša u Severnoj  Americi.

On je sa 25 godina i 232 dana preuzeo kanadski FC Waterloo. Od danas, Ristić je ponosni i većinski vlasnik fudbalskog kluba i akademije FC Peterborough iz istoimenog grada u kanadskoj proviciji Ontario.

-Danas je veliki dan, ne samo za mene, već i za svu srpsku fudbalsku struku, jer gde sam ja, tu su i naši treneri. Provodeći dane u raznim akademijama širom Kanade shvatio sam suštinu postojanja akademija i nju neću menjati. Želim da organizacija ostane zdrava i jaka, temeljena na znanju i iskustvu mojih trenera. Još uvek nisam odlučio gde će se klub takmičiti, ali sam vrlo  blizu te  odluke. Igraćemo na gradskom stadionu u Peterborough, kapaciteta oko 20 000 sedećih mesta.

Srbijanews foto-video

“Poznato je da je je u tom delu sveta rad sa decom jako unosan biznis. Da li je to jedini razlog stvaranja FCP?”

-Prioritet je stvaranje jake akademije koja će biti  ozbiljan  konkurent svim akademijama u državi  Ontario. Zarada je važna, ali ne žudim za milionima,već želim da kroz rad sa fudbalerima izbrusim nekog mladog fudbalera koji će ostaviti traga na fudbalskoj mapi  Kanade i sveta .Kroz rad sa njima izbrusiću i moj trenerski posao i napredovati u karijeri fudbalskog trenera .

“Kakvi su planovi za budućnost? Kako vidite sebe u ulozi vlasnika?”

-Već krajem februara trebali bi da se proširimo na Thunder Bay i da to bude prvi ogranak moje akademije. Cilj je otvaranje ogranaka u celom Ontariju.

Oktobra meseca prošle godine  sam posetio Kinu i stvorio partnerstvo sa Xiu Hai Sports Group koja je vodeća organizacija medju kineskim sportskim akademijama. Napredujemo iz dana u dan i veoma sam ponosan na svoj rad.

Sebe ne vidim kao vlasnika i biznismena, već kao sportskog radnika. Voleo bih da se to nikad ne promeni.

Na kraju, zahvalio bih se generalnim sponzorima, kompanijama “Viva Contracting” i “Balaban Group” iz Toronta na podršci.

PINK METALIK PREHRAMBENA DAVIDOV BOJA

Related posts