JAGODINA BLACK HORNETS JUNIORSKI PRVACI SRBIJE

Print Friendly, PDF & Email

JAGODINA BLACK HORNETS JUNIORSKI PRVACI

SRBIJE

Black Hornetsi posle četiri produžetka do šampionske titule

Dogovor pred početak utakmice

Samo pravi protivnik daje značaj i veličinu tvojoj tituli a ekipa iz Inđije je bila baš takav dostojan protivnik .Obe ekipe su bile neporažene do ovog finala  i obe ekipe su znale da se celo prvenstvo svelo na  ovaj jedan meč a posle četiri produžetaka sve je odlučivala jedna odbrana .

Ova utakmica osim što je bila deseto jubilarno finale za  Trofej „Veljka Makojevića”  bilo je značajno i po još nečemu ,bilo je to prvo finale igrano po snežnom prekrivaču .Teren i celu organizaciju  je pokvario prvi decembarski sneg koji je pao predhodne noći .To je prava šteta za organizatore jer je teren bio prelepo obeležen u stilu NFL terena .

Garantujem da pola gledalaca nije znalo rezultat utakmice jer je ona bila toliko napeta i puna neočekivanih obrta .A suština je da je jagodinska ekipa Black Hornets novi  prvak Srbije u juniorskoj konkurenciji pošto su u dramatičnom finalu lige pobedili Meridian Indianse iz Inđije sa 12 : 6 – i to posle četiri produžetka.

Opšti utisak igre na terenu je da su obe ekipe bile izjednačene ali da je jagodinska ekipe tog popodneva imala raspoloženije igrače i igrače više željnih uspeha .Teren je bio izuzetno težak za igru ,obe ekipe su imale kvalitetne resivere  ali sneg je sveo igru na prolaz kroz sredinu i malo po krilima .Zato je i rezultat regularnog dela utakmice bio realan 0:0.

Pravila nalažu ako se utakmica završi u regularnom delu 0:0 onda se igraju produžeci a ako neka ekipa postigne tač-daun onda protivnička ekipa ima ima pravo 3 napada  da pokuša da povrati tač-daun.

Dejan Srećković postiže tačdaun.

U prvom produžetku obe ekipe su imale svoje šanse -jagodinci posle tačdauna Dejana Srećkovića

Strahinja Jevremović-Kapiten juniora Jagodine Black Hornets i reprezentativac (DB-K)promašuje svoj prvi pat .

i nesrećnog promašaja panta inače izvanrednog Strahinje Jevremovića.

David Jevremović-kapiten juniorske reprezentacije Srbije i kapiten Stršljena (LB)u odbrani udarca na gol -i neuspešan PAT

Ekipa iz Inđije je tek u svom četvrtom pokušaju za poen uspela da poentira preko Miloša Katića  kome je loptu bacio sjajni kvoter Aleksandar Borković   sa preko 20 jardi .Odluka  je pala posle izvođenja ekstra poena .Tri puta je udarac za ekstra poen  izvodjen  i sreća je pogledala jagodince, Indijanci nisu postigli poen .Rezultat na semaforu je bio 6:6.

Igrači i jedne i druge ekipe su primetno pali ,borili su se po hladnom vremenu i blatnjavom terenu zadnjim atomima snage .Strahinja Jevremović-kapiten juniora Jagodine Black Hornets i reprezentativac (DB/K) je u jednom sudaru sa protivničkim igračem dobio udarac u glavu (kaciga u kacigu je zabranjen udarac )i po sopstvenom priznanju “kao kroz maglu se sećam zadnje dve četvrtine “Uprkos  toj njegovoj povredi on je hrabro nastavio da igra .

U drugom i trećem produžetku rezultat nije menjan .Ređali su se ofsajdi ,greške ,sekovi,sudijske kazne i umor igrača je dao svoje -rezultat je ostao isti 6:6 .

Aleksandar Milenković-reprezentativac juniorske reprezentacije Srbije (WR)

U zadnjoj četvrtini  Aleksandar Milenković-reprezentativac juniorske reprezentacije Srbije (WR) je postigao fantastičan tačdaun ,bacio se u vazduh i sudije su presudile da je sa loptom prošao zamišljenu liniju tačdauna . Mislim da je ovo njegova najbolja igra do sada u dresu Stršljenja i to u finalu lige .

Strahinja Jevremović i drugi neuspešan Pat.

Nažalost pretvaranje Stršljenja Strahinja Jevremović opet nije iskoristio ,lopta je traljavo bačena ,igrači iz Inđije su izblokirali Pat.

Strahinja i David Jevremović zaustavljaju Aleksandra Borkovića da ne osvoji novih 4 pokušaja .

Ekipa iz Inđije je imala završni napad ,četiri pokušaja da izjednače ili povedu ………I to se nije desilo .

David Jevremović-kapiten juniorske reprezentacije Srbije i kapiten Stršljena (LB) vraća u minus igrača iz Inđije

Odbrana jagodinskih Stršljena  je bila na visini zadatka .Kapiten David Jevremović je u četvrtom, zadnjem pokušaju da postigne poen zaustavio Aleksandra Borkovića .Borković se svom silinom bacio napred ali David nije dozvolio da se ovo finale produži u nedogled .Posle sudijskog većanja ,pritisaka gostiju  da sudija promeni odluku ,odluka je pala :


JAGODINA BLACK HORNETS -ŠAMPIONI JL SRBIJE 2017

 


Sveukupni utisak je da je ekipa iz Jagodine imala više igrača raspoloženih za igru . Svoj maksimum su dali svih 6 reprezentativaca iz redova  Stršljena  ali tu ne treba zaboraviti ni odlične igre ostalih igrača  koji su činili osnovicu ove pobedničke ekipe .

Tu je budućnost kluba u odličnim domaćim igračima oličenim u liku Ivana Džolića,Martina Bogdanovića,Davida Mitrovića ,Boška Strugara ,kao sve importe iz drugih klubova koji su se odlično uklopili i bili dragoceni članovi ovog  kluba .

Za kraj jedan lep gest uprave jagodinske ekipe ,trofeje ekipama su predali otac i sestra  Veljka Makojevića po kome je i ovo takmičenje dobilo ime .

Jagodinci su prigrabrili Trofej „Veljka Makojevića”  najviše zahvaljujući Dejanu Srećkoviću i Aleksandru Milenkoviću koji su postigli dva tačdauna trčanjem u prvom i poslednjem produžetku. Srećković je proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) finala Juniorske lige Srbije.

Dejan Srećković MVP finala !

Takođe sve pohvale idu i treneru Jagodinske ekipe Andreju Živkoviću koji je maestralno vodio ekipu kroz ovo prvenstvo .Njegovi uspesi (prvo mesto druge lige za seniore u drugoj ligi i prvo mesto za juniore ) moraju da nateraju čelnike iz Saafa  da obrate pažnju na  njega  kad se budu birali treneri ili čak selektori juniorske ekipe Srbije .To je dokaz više da se dobar američki fudbal igra i u manjim mestima u Srbiji  a ne samo u univerzitetskim centrima .

This slideshow requires JavaScript.

Na kraju su gosti iz Inđije ispraćeni iz Jagodine  onako kako to i dolikuje dobrim domaćinima uz  vojnički pasulj  u  restoranu na stadionu .

Prijatelji kluba Šalja Aritonović i Slavko Panić su skuvali odličan pasulj .

Video snimak ove fantastične utakmice možete videti ovde :

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA

Related posts