Jagodina Black Hornets ide u finale juniorske lige !

Print Friendly, PDF & Email

Jagodina Black Hornets ide u finale juniorske lige !

Jagodina Black Hornets-Lavovi Vršac 31:0

Jagodina Black Hornets -Vršac Lavovi 31:0

U finalu se sastaju sa  Inđija Meridian Indians i ono se igra sledećeg vikenda ali još nije odlučeno u  kom gradu se to finale igra .

Finale je izboreno posle odlične igre Stršljena u polufinalu protiv odlične ekipe Lavova iz Vršca .Rezultat  nije ostvaren  tako lako ,borba je bila jaka u svim elementima igre ali želja za pobedom i znanje su ovaj put bili na strani Stršljena.

Strahinja Jevremović u svom karakterističnom prodoru

Pravi junak ovog meča je bio kapiten Stršljena, Strahinja Jevremović .

Mlađi brat Davida Jevremovića polako izlazi iz senke starijeg brata i postaje igrač na koga jagodinska ekipa može da računa .Kao i na prošloj utakmici tako i na ovoj Strahinja je doveo navijače do delirijuma svojim vraćanjem kikofa .I tada i sada je skoro istovetno pretrčao oko 80 jardi kroz neprijateljsku odbranu .Brza promena pravca i povećanje mišićne mase su mu omogućili da izdrži sve napade Lavova,  da ih otrese i dobrim rotacijama stigne do svog prvog tačdauna na utakmici .Naravno pri ovakvim  situacijama se ogleda uigranost ekipe jer su mu na tom putu dobri blokovi njegovih igrača spasavali život od mnogo krupnijih i fizički jačih protivničkih igrača .Od četiri pretvaranja (PAT)on nije iskoristio dva   a postigao je i jedan fild-gol (3 poena )sa udaljenosti od 20 jardi. 11 poena je sasvim zadovoljavajući rezultat za ovog igrača .

Posle dobrog skautinga stručnog štaba Stršljena ,igra ekipe iz Vršca je bila pročitana .Dva puta  je odbrana bila odlična ,presretala akcije protivnika pa je kapiten David Jevremović u prvim minutama meča pretrčao 35 jardi  za svoj drugi tačdaun u sezoni postignut intersepcijom .

Samo što je utamica počela ,navijači su još dolazili na stadion a lokalna  tv ekipa nije još ni raspakovala svoju opremu ,David je presreo loptu kvoterbeka Lavova i njegovim karakterističnim stilom “Go rutom “stigao do prvih poena za Stršljene.

Aleksandar Milenković-intersepcija

Drugi tačdaun je napravio takođe intersepcijom Aleksandar Milenković pretrčavši čak 40 jardi za treći tačdaun Stršljena .Aleksandar je na ovoj utakmici bio posebno opterećen neigranjem svog drugara iz reprezentacije Bogdana Pavlovića ,pa je sav teret igre resivera pao na njegova pleća .Bogdan je pri kraju utakmice odigrao par plejeva čisto da vidi u kakvom mu je stanju povreda ramena ali nije hteo puno da reskira već da se sačuva za finale .

Import iz Niša Davor Ivković je zatvorio utakmicu sa tačdaunom u poslednjim minutima igre i time zapečatio sudbinu Lavova u ovoj utakmici.

Uprava kluba iz Jagodine je zadovoljna igrom svog tima i ističe fer  i sportsku igru gostiju iz Vršca koji uprkos lošoj igri i teškom porazu ni jednog trenutka nisu podlegli atmosferi i učinili niti  jedan nesportski potez .Igra je bila fer i muška za obe ekipe .

Bilo je fantastičnih poteza sa obe strane ,remplovanja i udaraca ali sve u granicama fer-pleja .To ističem zato što je na prošloj utakmici u Zemunu atmosfera bila bitno drugačija .Puno nesportskih detalja su upropastili tu utakmicu i ekipi iz Jagodine će uprkos fantastičnoj pobedi ostati u lošem sećanju .Naravno za ovako dobru utakmicu je zaslužna i sudijska ekipa  koja je bez greške vodila  ovu utakmicu .

Sudijska ekipa

Rezultat

Team 1 2 3 4 FT
Black Hornets 7 8 9 7 31
Lavovi 0 0 0 0 0

1/4 – 7 : 0

7 : 0 – intersepcija, 35 yd, D. Jevremović; PAT S. Jevremović

2/4 – 8 : 0

9 : 0 – sejfti

15 : 0 – vraćanje kik-ofa, 80 yd, S. Jevremović; PAT neuspešan

3/4 – 9 : 0

18 : 0 – fild-gol 20 yd, S. Jevremović

24 : 0 – intersepcija, 40 yd, Milenković; PAT neuspešan

4/4 – 7 : 0

31 : 0 – pas 5 yd, Srećković za Ivkovića; PAT S. Jevremović

 

 

U drugom meču u Inđiji, Indiansi su se revanširali „Veprovima” za poraz u finalu 2013. pobedom od 12 : 6.
Ako SAAF organizacija koja je nadležna za takmičenje odluči da organizaciju finala poveri jagodinskoj ekipi onda će se utakmica najverovatnije odigrati u Ribaru uz vrlo bogat propratni program .

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Preneto sa sajta:

 

 

 

 

Related posts