ALKALNA VODA – PRIPREMA

Print Friendly, PDF & Email

ALKALNA VODA – PRIPREMA

ALKALNA VODA-recept.

Više istraživanja je dokazalo da alkalna voda pomaže našem telu da izbaci toksine, sredi metabolizam i bukvalno protera ćelije raka iz ljudskog tela.

Iako je većina ovih istraživanja urađena u Japanu, još uvek su relevantna širom sveta, bez obzira da li ih neko prihvata ili ne, jer činjenica je da Japanci kao nacija, imaju najduži životni vek na planeti.

Istraživanje, prikazano na jednom zdravstvenom japanskom vebsajtu, govori upravo o benefitima alkalne vode i kako se priprema sa samo 3 sastojka. Takođe, možete naučiti kako alkalna voda pomaže da se uništi rak i kako da to pripremite.

Naime, vrednost H je mera za kiselost i alkalnost (baza). Čista kišnica se smatra neutralnom i ima pH 7. Veću kiselost predstavljaju vrednosti ispod broja 7, dok svaka vrednost iznad se smatra alkalnom.

Kada je u pitanju pH ljudskog tela, ne može se govoriti o pH celog tela, jer ga ne možemo posmatrati kao jednu celinu, zato što svaki organ u našem telu ima drugačiju pH vrednost.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Zašto alkalna voda
Veoma je važno unositi dovoljnu količinu alkalne vode, je naša tela se uglavnom baziraju na vodi i pH utiče na naše zdravlje, kao i na svaku bolest.

Moderan način ishrane je glavni razlog zašto su naša tela suviše kisela. To je uglavnom zbog alkohola, previše šećera, kofeina, prerađene hrane i soli. U slučajevima kada postoji previše kisela sredina u ljudskom telu, onda su to prvi znaci slabljenja imuniteta – glavobolje, umor i bol u stomaku, mišićima, ….

Dakle, svaka neravnoteža – sredina suviše kisela ili previše bazna – može da učini da zdrave ćelije postanu toksične, a to, naravno, može dovesti do smrti ćelija. Ovakav disbalans jednostavno nagriza tkiva.

Ćelije raka ne mogu da opstanu u alkalnoj vodi
Alkalna voda je izuzetna moćna, još jedno odbrambeno oruđe našeg tela. Naime, sistem nadzora u našem telu je odgovoran za pH ravnotežu i eliminiše jake kisele ostatke. Ono što je najvažnije, sve se to čini bez oštećenja zdravih ćelija zahvaljujući alkalnoj vodi, jer rezultati mogu da budu veoma štetni po zdravlje ukoliko se poremeti način i količina lučenja kiselosti, i sl.

Drugi važan razlog zašto treba piti alkalnu vodu je neophodna hidratacija tela. Kada sistem apsorbuje alkalnu vodu, ona hidrira telo još više, na svim mestima zahvaljujući krvotoku, i poboljšava ukupnu dobrobit i zdravlje.

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

Kako napraviti alkalnu vodu?
Sastojci:

1 kašičica Himalajske soli 2 litra čiste i filtrirane vode 1 organski limun (isečen na četvrtine)

Priprema:

Uzmite posudu i napunite vodom, dodajte kriške limuna – NE CEDITE. Dodajte kašičicu himalajske soli, pokrite posudu da odstoji preko noći, na sobnoj temperaturi.

Svako jutro treba piti 3 čaše vode, na prazan stomak. Ovo piće će vam pomoći da postignete savršenu alkalnu ravnotežu u organizmu. Ne oklevajte i odmah počnite, vaše telo će vam biti zahvalno.

Verovatno se pitate – zašto himalajska so?!
Himajlaska so je najzdravija i najčistija so na svetu. Od davina predstavlja jednu od najvrednijih namirnica u ljudskoj ishrani. Stara je više od 250 miliona godina. Nastala je u čistim himalajskim pećinama, iz kojih je ljudi i danas ručno vade i peru. So se prirodno suši na suncu i od davnina je zovu belo zlato. Sadrži u sebi 84 dragocena elementa koji se nalaze i u našem organizmu, i na taj način snabdeva naše telo svim potrebnim i neophodnim mineralima. Ti minerali koji nalazimo u himalajskoj soli su sitni i ćelija može veoma lako da ih svari. So sa himalaja ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja sadrži natrijum, kalcijum, magnezijum, kao i gvožđe, koji su nam neophodni za pravilan ćelijski metabolizam.

U Koreji je bila jedna od osnovnih namirnica za razmenu, a u starom Rimu vojnike su plaćali sa solju. So sa himalaja je u davnim vremenima bila retka i dragocena namirnica.

Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, brže se metaboliše i ne povećava koncentraciju kalijuma i natrijuma u krvi, te samim tim ne dovodi do visokog krvnog pritiska.

Preneto sa sajta:

Related posts