Uhapsite Ugljanina

Print Friendly, PDF & Email

Uhapsite Ugljanina!

Marko Z. Pušica

Nakon poslednjeg nastupa Sulejmana Ugljanina, aktuelnog predsednika BNV, koji je na konferenciji za novinare pozvao Vladu i EU da utvrde datum povlačenja srpske vojske, policije, tajnih službi i pravosudnih organa sa „teritorije Sandžaka“ i time po ko zna koji put, na protivpravan način pokušao da internacionalizuje položaj jedne nacionalne manjine u Republici Srbiji, Srpski pokret Dveri izražava zabrinutost i poziva nadležne državne organe da primene zakon i uhapse Ugljanina.
Za razliku od aktuelne vlasti koja očigledno nemo posmatra Ugljaninove separatističke nastupe i verovatno smatra da se radi o trabunjanju nezadovoljnog bivšeg koalicionog partnera, Dveri smatraju da ovde nije reč o ekstremnoj retorici, već o potencijalnom secesionizmu i realizaciji stare ideje o tzv. zelenoj transverzali.

Takođe, zabrinjava nas i činjenica da je Ugljanin na ovaj način zloupotrebio položaj predsednika BNV i legitimne interese muslimana u Republici Srbiji, te je neophodno preispitati njegov dalji ostanak na aktuelnoj funkciji.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Srpski pokret Dveri poziva nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da preispita zakonitost rada BNV i da preduzme sve mere i radnje u skladu sa zakonom radi vraćanja rada ovog nacionalnog saveta konkretne nacionalne manjine u okvire Ustava Republike Srbije i važećih zakona. Takođe, nadležnim državnim organima koji vrše krivični progon poručujemo: uhapsite Ugljanina!

Marko Z. Pušica
potpredsednik Srpskog pokreta Dveri

Related posts