Kako se Maja Gojković ponašala kada je bila u opoziciji

Print Friendly, PDF & Email

Kako se Maja Gojković ponašala kada je bila u

opoziciji?

 

Ovih dana svi smo svedoci urušavanja dostojanstva Narodne skupštine od strane predsedavajućeg Maje Gojković, koja brutalno krši Poslovnik, oduzima reč poslanicima, izriče mere opomena i udaljenja sa sednica mimo Poslovnika, diskredituje ih etiketiranjem i lažima, a pored toga viče i vređa zaposlene u Narodnoj skupštini.

Ovo ponašanje ne treba da nas čudi jer bahatost i nepoštovanje parlamenta potiču još iz 1994. godine kada je Maja Gojković bila poslanik SRS u Saveznoj skupštini, o čemu svedoče snimci njenih rasprava sa tadašnjim predsedavajućim Radomanom Božovićem. Na napomenu predsedavajućeg da joj je isteklo vreme po Poslovniku, ona odogovara „To mene ne interesuje“, vređa predsedavajućeg govoreći mu da je „priučeni ekonomista“ i dodaje „ja ću kad god me prekinete ponoviti rečenicu“.

Iako predsedavajući pokušava da smiri situaciju i čak joj daje dodatni minut mimo Poslovnika, Maja Gojković nastavlja da se ponaša nepristojno i ne prestaje da priča čak ni kad joj je predsedavajući oduzeo reč.

Na drugom snimku jasno se vidi kako je Maja Gojković zauzela govornicu i nije htela da se vrati na poslaničko mesto, iako joj je predsedavajući oduzeo reč po Poslovniku, i govori mu da treba on da izađe napolje.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Vidimo da Maju Gojković kada nije na vlasti ne interesuje Poslovnik i traži dodatno vreme mimo toga, a poslanicima Dveri danas oduzima reč u vremenu koje im po Poslovniku pripada. Postavlja se pitanje šta je sporno kada se poslanici Dveri bore za svoja prava, kad je Maja Gojković nekad napadala predsedavajućeg i kad nije imala pravo?

Pitamo se i kako bi Maja Gojković reagovala da je u ovoj situaciji na mestu Radomana Božovića. Verovatno bi optužila samu sebe za vređanje, nasilje, a možda i za neku modricu.

Audio:

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts