Dan oslobođenja Jagodine od fašizma 17.10.2017.

Print Friendly, PDF & Email

Dan oslobođenja Jagodine od fašizma 17.10.2017.

JAGODINA DOBIJA AERODROM I PILOTSKU AKADEMIJU

Oktobarska nagrada grada Jagodine

„Od 5. do 10. novembra u Jagodini će početi sa radom Fabrika aviona „Aero East Europe“ iz Kraljeva, čiji je vlasnik pilot Milorad Matić, a koja seli svoju opremu iz Kraljeva u Jagodinu. Tu treba da se zaposli ukupno 150 ljudi i biće smeštena u prostoru „Plavi ključ“ u Jagodini. Danas je prestiž u svetu da imate aerodrom i mi ćemo u Jagodini u naredne četiri godine napraviti aerodrom, na koji će moći da sleću aviona tipa ATR do 90 putnika. Takođe nam je u planu i pilotska akademija, gde bi mogli da se uče studenti iz celog sveta“, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu. Jagodina je inače imala aerodrom do 1951.godine, a sada ima sportski aerodrom u prigradskom naselju na Štipljanskom putu.

novinar: Jelena Lukić

snimatelj: Saša Jović, Toplica Antić

montaža: Vesna Dobrosavljević Đukanović

proizvodnja: Kopernikus RTV Jagodina

 

“Nedavno sam boravio u Minsku, gde sam sa Bogoljubom Karićem, obišao gradilišta koja u glavnom gradu Belorusije gradi BK grupa. Dogovorili smo da njegova kompanija napravi u Jagodini dve zgrade po 25 spratova, koje će imati i bazen, a na jednoj od njih će biti i heliodrom. Lokacija je pored Akva parka u Jagodini. Cena tih stanova biće 499 evra po kvadratu i time će i oni sa manje para moći da kupe stan, jer će to biti u odnosu na sadašnju cenu stanova u Jagodini, za stan od 60 kvadrata, jeftinije za 12 000 evra. Takođe, italijanska fabrika Aunde će u jagodinskoj industrijskoj zoni, proširiti svoje kapacitete za još 2 000 kvadrata I zaposliti novih 150 radnika. Fabrika Andrea konfekcioni će zaposliti u novim pogonima još 250 radnika, a u ferbuaru narede godine počinje izgradnja jedne nemačke fabrike, koja proizvodi repromaterijal za Andrea konfekcioni i imamo jednog zaintersovanog investitora iz Turske” izjavio je Marković.
Današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, prisustvovao je i prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, Aleksej Žukov. Položeni su venci na groblju palih boraca u Narodnooslobodilačkom ratu i na spomen groblje crvenoarmejaca palih za oslobođenje Jagodine, kao i na spomenik palim borcima za oslobođenje Srbije u ratovima od 1912. do 1918. godine

Preneto sa sajta:

Related posts