Wild Boars Kragujevac – Jagodina Black Hornets 22:35

Print Friendly, PDF & Email

Wild Boars Kragujevac – Jagodina Black Hornets 22:35 

Kome smeta jaka jagodinska ekipa u američkom fudbalu ? 

Kapiteni timova

Stršljeni iz Jagodine su klub koji ove godine korača putem uspeha .Seniori su ušli u prvu ligu ,pre dve nedelje Jagodinci su slavili u Pionirskoj ligi Srbije a juče su i juniori ubedljivo slavili protiv svojih vršnjaka iz Kragujevca.Naravno uspeh se ne prašta ,sportski prijatelji iz Kragujevca  teško se navikavaju  da se dobar fudbal igra i u drugom delu Šumadije .

Vicešampioni Srbije Wild Boarsi nisu mogli sportski da podnesu poraz u drugom kolu U 19 lige Srbije.

Tu pre svega ne mislim na  igrače kragujevačkog tima već na upravu koja je nezadovoljna inače dobrim suđenjem  vršila konstantan pritisak na sudije .Psovke i pretnje na glavnog sudiju meča su bile toliko glasne i vulgarne da je sudija morao da izrekne kaznu i vrati kragujevački tim čak 25 jardi nazad duboko u svoju polovinu terena .

Činjenica da u delu za igrače kragujevačkog tima treba da budu samo one osobe  koje su na sudijskom spisku (a to su 2-3 čoveka ) nije mnogo brinulo upravu Wild Borsa pa se u jednom trenutku pola gledalaca preselilo sa tribina na klupu kragujevačkog tima .Upravo ti ljudi su bili najglasniji u pritisku na sudije .

Navijači iz Jagodine

Izuzetno dobra ekipa domaćina predvođena sa par reprezentativaca je na samom početku meča i  povela  ali su se Stršljeni u produžetku osokolili, razvili svoju igru i konstantim pritiskom održavali rezultat u svoju korist !

Znajući da su „silni Stršljeni” iz Jagodine u prošlom kolu deklasirali Pastuve sa 55 : 0, da imaju bolju gol razliku od njih i da je ovo utakmica koja zapravo odlučuje o prvaku lige “JUG” domaćin se svim silama trudio da smanji vođstvo gostiju ili pak izvuče nerešen rezultat ali nije imao snage za to .

U  jagodinskom timu najbolji su bili reprezentativci :

-Aleksandar Milenković  je postigao samo ” tri tač dauna ” na ovoj utakmici .Navijači iz Jagodine mogu samo zamisliti koji bi rezultat bio na prošloj utakmici protiv Pastuva iz  Požarevca da je i na toj utakmici on  igrao .

Zahvaljujući tome što su Kragujevčani svu pažnju usmerili na prvi izbor qvotera Bogdana Pavlovića on je relativno imao lakši posao pa je za  svoj drugi tač daun pretrčao čak 64. jarda .

Dejan Srećković
  • Dejan Srećković pokazuje iz utakmice u utakmicu  da izrasta u sve boljeg qvotera .Neka prodata lopta  i loš pas nisu ga omeli da i sam postigne tačdaun ,i da ravnomerno razigrava i oba resivera .

-Bogdan Pavlović  je resiver  evropskog formata ,niko mu to ne spori ali takođe mora da shvati da i trener to zna i zato  najviše zahteva od njega .Imao je zadatke i u odbrani i u napadu .U Prvom poluvremenu  je podbacio ,trener je ludeo zbog njegovih propusta ali kako se publika punila ženskom publikom tako je i njegova igra postajala sve bolja .Moramo priznati da on ne voli zadatke u odbrani (a čuvanje reprezentativca  Nenada  Protića je bio taj težak zadatak )i da obožava samo igru u napadu pa je postigao samo jedan tačdaun .

David Jevremović

-Neko je  celu utakmicu proveo  na terenu ,bez zamene ,bez minuta predaha –kapitenski !

Taj igrač je David Jevremović !
Majstorski je komandovao odbranom ,bio produžena ruka trenera na terenu i njegova četa Stršljena je odnela značajnu pobedu  nad direktnim rivalom za prvo mesto u grupi jug i najverovatnije donela u razigravanju sa drugim timom iz grupe Sever  u polufinalu igranje utakmice na domaćem terenu .

Strahinja Jevremović

-Rodjeni brat Davidov –Strahinja Jevremović  je takodje malo izlazio iz igre ,imao svoje zadatke u napadu i odbrani a kao kiker je postigao 5 poena .Kao pravi Stršljen  se zabijao u granitnu odbranu domaćina i po sopstvenom priznanju nikad u životu na jednoj utakmici nije dobio više batina nego na terenu u Kragujevcu .

-Igra Stršljena ne bi bila ovakva da nije bilo igrača  sa strane koji su popunili rupe u odbrani i napadu i njima posebno veliko hvala za granitnu odbranu i dobre blokove i sekove .

Klupko Stršljena

Da ne bude nesporazuma –niko se nije ozbiljno povredio na ovoj utakmici što je uspeh sam po sebi ,osim što je malo povređena sujeta domaćina jer su počeli ozbiljno da gube u svim selekcijama od jagodinaca.

Kad bude došlo do duela  u prvoj ligi to će se verovatno izjednačiti osim ako jagodinci ne budu doveli opet sjajne importe kao što su ih doveli za igranje u drugoj ligi .

Radost posle pobede

U svakom slučaju Stršljeni su slobodni u sledećem kolu i imaju 4 nedelje odmora da se pripreme da budu domaćini beogradskim Vukovima  a utakmica će biti 4/5/ novembra 2017.

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA

Related posts