Održana 11. sednica Skupštine grada Jagodine

Print Friendly, PDF & Email

Održana 11. sednica Skupštine grada Jagodine

 

Prihod od prodaje fotelja biće   podeljen  socijalno ugroženom

stanovništvu .

Glasanje u skupštini grada Jagodine

Skupštinom je zasedao predsednik Dragan Marković Palma, a donete su odluke o dodeli društvenih priznanja grada Jagodine u 2017. godini, kao i odluke o izmeni maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Jagodine. Takođe, jedna tačka dnevnog reda bila je posvećena i predlogu Odluke kojom se utvrđuju stari i donose novi nazivi ulica u Jagodini. Jedna od ulica u Jagodini nosiće ime po Stevči Mihailoviću, prvom premijeru Nezavisne Srbije.

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, tokom zasedanja spomenuo je da će novac od aukcijske prodaje fotelja biti raspodeljen u sredu 4. oktobra.

„Pozvali smo porodice sa troje i više dece i one koje su socijalno najugroženije. Spisak smo dobili od Centra za socijalni rad i da im uručimo novčana sredstva koja smo dobili od prodaje fotelja, koje smo prodali za 9850 evra. 66 porodica će dobiti novčanu pomoć od 150 evra, u dinarskoj protivvrednosti“, rekao je Marković tokom zasedanja Skupštine grada.

„Na jedan način olakšavamo život naših građana. S druge strane, olakšavamo rad mnogih institucija kao što su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Hitna pomoć, Pošta, Informacioni sistem i tako dalje. Isto tako, činimo jedan potez nezaborava pojedinaca koji su zaslužni za život i rad Jagodine. Tu spadaju različiti ljudi koji su se bavili politikom, vojskom, književnošću, pesništvom i drugim vidovima umetnosti i svi oni koji su na neki način doprineli da ime Jagodine bude prepoznatljivo širom Srbije. Mi se nismo ograničili samo na imena iz Jagodine, tu su i poznata imena koja su dala doprinos razvoju Srbije. Jagodina je isto tako prepoznatljiva po tome što je dala dva predsednika Vlade. Jedan od njih se doselio u Jagodinu, to je Avram Petronijević koji je bio predsednik Saveta i predsednik Vlade u vreme Kneza Miloša Obrenovića i u vreme Kneza Aleksandra Karađorđevića. Drugi je rođeni jagodinac i to je Stevča Mihailović, koji je bio predsednik Vlade u više navrata i znatno je doprineo tome kada se Srbija stvarala kao država i rasla kao država“, rekao je Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

„Mislim da je Skupština donela jednu kvalitetnu, sveobuhvatnu odluku jer su se tu našle mnogobrojne ličnosti koje su dale doprinos i razvoju Jagodine kroz njenu istoriju i koje su dale doprinos Srbiji.Mislim da je posebno značajno za nas jagodince što je ulicu dobio i prvi predsednik Vlade Nezavisne Srbije iz 19. veka, Stevča Mihailović. Tu su se sigurno našle i ličnosti iz oblasti verskih zajednica i mnogi jagodinci koji su obeležili istoriju Jagodine“, rekao je Goran Milosavljević, odbornik SPS-a u Jagodini.

„Jagodina se po samoj strukturi veoma razvija i imamo tu potrebu da uskladimo nazive ulica da bi bila prepoznatljiva i njima. Imamo ulicu nazvanu po prvom predsedniku Vlade, Stevči Mihailoviću. Ta ulica, ali i njegovo ime, su veoma značajni za naš grad“, rekao je Nikola Radosavljević. odbornik SNS u Jagodini.

Preneto sa sajta:

Related posts