Protest i potpisivanje peticije za ukidanje obavezne vakcinacije u Srbiji

Print Friendly, PDF & Email

 Protest i potpisivanje peticije za ukidanje obavezne

vakcinacije u Srbiji

 16.09 u 19.30h, na Trgu republike veliki protest protiv

obavezne vakcinacije

STOP OBAVEZNOJ VAKCINACIJI U SRBIJI

 

U poslednjih par godina svedoci smo užasne represije (Po definiciji “ Prisila, prinuda, ugušivanje sloboda, potiskivanje i kažnjavanje -zatvaranje, suđenje, proganjanje onih koji oponiraju vlastima)” od strane države i njenih institucija .

U trci za zaradom savremena farmakomafija ne bira sredstva da uz pomoć kupljenih političara ( pa i celih vlada )uzurpira zdravstvo jedne zemlje i potčini ga sebi tj. svom profitu.

Političari vrlo brzo kad uđu u skupštinu zaborave da su oni tu zbog naroda a ne zbog sebe i svojih sitnih i krupnih biznisa i ponašaju se kao lobisti pojedinih kompanija .

Tako se ponašaju i naši doktori u skupštini koji su se otuđili od naroda i bez stida lažu da bi oni pozvali na donošenje razgovora o vakcinaciji i nekog “Ko suprotno misli -ali ne znaju koga “??????

ZAKON O ZAŠTITI ZDRAVLJA KAŽE :

Čl. 31 tačka 2 “Bez pristanka pacijenta ne sme se, po pravilu, nad njim preduzeti nikakva medicinska mera.”

Tačka 3 “Medicinska mera protivno pacijenta, odnosno zastupnika poslovno nesposobnog pacijenta, može se preduzeti samo u izuzetnim slučajevima koji su utvrđeni zakonom i koji su u skladu sa lekarskom etikom.”

Čl. 33 tačka 1 “Pacijent ima pravo da predloženu meru odbije, čak i u slučaju kada se njome spasava ili održava njegov život.”

Čl. 35 tačka 1 “Ako je pacijent maloletan ili lilšen poslovne sposobnosti, medicinska mera nad njim može se preduzeti uz obaveštenje i pristanak njegovog zakonskog zastupnika (roditelj, usvojitelj ili staratelj).”

 Dakle, po Zakonu o zaštiti zdravlja, vi imate pravo da dete ne vakcinišete i možete potpisati kod svog pedijatra da preuzimate odgovornost za svoje dete. Sa tim papirom ne bi trebalo da vam prave problem u školi.

Roditelji često prepušteni sami sebi u moru svakakvih “zvaničnih i nezvaničnih “ informacija traže bilo šta, bilo koga ko će razumeti kroz šta prolaze.

Tema prisilne vakcinacije dostiže svoj vrhunac,pojedinim roditeljima koji su odbili da vakcinišu dete stižu kazne a roditelji dovoljno uplašeni samom situacijom bivaju naknadno zastrašeni i sa namerom pogrešno informisani od strane “relevatnih” i “dobronamernih” udruženja što svima dodatno otežava već pretešku situaciju.

Jedno udruženje po svom sastavu i borbi -izdvaja se od ostalih a to je udruženje STOP OBAVEZNOJ VAKCINACIJI U SRBIJI .

Rad te grupe je usmeren isključivo ka promena zakona o obaveznoj vakcinaciji i ka pravu roditelja na izbor da odluči da li će vakcinisati svoje dete ili ne,kao i na ukidanje neosnovanih kazni za roditelje koji nisu vakcinisali svoju decu.Osim borbe za ukidanje zakona o obaveznoj vakcinaciji ,grupa se trudi da roditeljima pomogne u pogledu informisanosti o novim dešavanjima u svetu i kod nas a u vezi sa štetnostima koje vakcine donose,u pogledu pravnih saveta ,kao i u pogledu saveta koji su proizašli iz ličnog iskustva naših članova i admina.

U to ime grupa je rešila da se pridruži pozivu jednog aktiviste ,Sime Radovanovića koji  16.09 u 19.30h, na Trgu republike organizuje protest i potpisivanje peticije za ukidanje obavezne vakcinacije u Srbiji.Peticija se već izvesno vreme potpisuje online ali je došlo vreme da se saberu potpisi i predaju skupštini Srbije na razmatranje .

Sima je poznati aktivista koji se bori protiv svega lošeg u Srbiji ,bilo da je to podrška Nato paktu koji nas je bombardovao ili prisilna vakcinacija dece u Srbiji.U to ime on je napravio na svom profilu jedan lajv prenos koji je nazvao “Slobodni dnevnik – u kome mu je bila gost Ljiljana Kostić iz Beograda koja je ispred grupe STOP OBAVEZNOJ VAKCINACIJI U SRBIJI govorila o radu grupe i značaju dolaska na predstojeći skup.

Vision Bios Jagodina MobViber 0604850848

Zato dragi roditelji, budući roditelji, bake, deke i svi Vi koji se zalažete za osnovno ljudsko pravo na izbor kada su medicinske mere u pitanju, zajedničkim snagama učinimo veliki korak u cilju slobode izbora, odbrane naših prava zagarantovanih Ustavom RS i izmenimo član 32. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.koji nas prisiljava da protiv naših uverenja vakcinišemo decu .

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Stoga potpišite PETICIJU kojom tražimo da se vakcinacija može izvršiti samo uz saglasnost roditelja/staratelja, i takođe tražimo ukidanje prekšajnih prijava i kazni za roditelje/staratelje koji ne pristanu na ovu spornu preventivnu meru. 

Related posts