Najzad dokazano -Srbi su starosedeoci Balkana!

Print Friendly, PDF & Email

Najzad dokazano -Srbi su starosedeoci Balkana!

NAUČNICI POTVRDILI ISTINU – Izvinjenje Dr. Deretiću,Srbi su

starosedeoci Balkana!?

Srpski DNK projekat

Srpski DNK projekat predstavlja pionirski pokušaj entuzijasta okupljenih oko portala Poreklo da se na jednom mestu saberu podaci svih osoba sa naših prostora koje su uradile Y-DNK analizu (praporeklo po muškoj liniji).

 

U našoj tabeli su obuhvaćeni dosadašnji rezultati genetski testiranih pojedinaca sa prostora Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Makedonije. Oni su preuzimani sa javnih baza internacionalnih projekta (Y-search i slični), delom je reč o rezultatima analiziranih osoba u beogradskom DNK centru za genetiku, a delom iz studije „Rodovi koji slave sv. Tomu“ (Genetička i etnografska istraživanja, Zbornik za srpsku istoriju i etnografiju, Knjiga 5, Beograd 2010), autora Aleksandra Bačka i Dragiše Maksimovića.

To znači da su unutar Srpskog DNK projekta predstavljeni i pojedinci koji nisu Srbi, ali sa Srbima dele isti prostor i istoriju, kao i sličnu genetiku. Projekat je, dakle, otvoren za sve ljude sa prostora Srbije i okolnih zemalja i zbog toga vas pozivamo da šaljete svoje genetske rezultate, ali i poznate podatke o istoriji vaše porodice (mesto porekla, krsna slava…).

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Cilj projekta je da uz pomoć genetike dešifrujemo tajne porekla većine srpskih rodova i prezimena, kao i da podrobnije upoznamo našu ukupnu istoriju.

Related posts