Mali i veliki maturanti na zasluženom odmoru

Print Friendly, PDF & Email

Mali i veliki maturanti na zasluženom odmoru

Mali maturanti u Buljarice a veliki u Paraliju .

Vision Bios Jagodina MobViber 0604850848

Svršeni osnovci i srednjoškolci jagodinskih osnovnih, odnosno srednjih škola, i ove nedelje otputovali su na letovanje o trošku lokalne samouprave grada Jagodine. Ove nedelje, na zasluženi odmor u Buljarice otišli su učenici osnovnih škola „Boško Đuričić“ iz Jagodine, „Joca Milosavljević“ iz Bagrdana i „Radislav Nikčević“ iz Majura, dok su maturanti srednje elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ iz Jagodine otišli na petodnevni odmor u Paraliju.

Niko od učenika nije krio zadovoljstvo i radost zbog zajedničkog putovanja: od malih do velikih maturanata. Svi su bili izuzetno raspoloženi što će posle završenog zajedničkog školovanja, sada biti i u prilici da se zajedno kupaju, sunčaju i odmaraju u poznatim letovalištima. Pre polaska su se prepričavali utisci đaka koji su se već vratili, a ni sami roditelji nisu ostali ravnodušni. Mnogi od njih su pohvalili ovaj jedinstveni odnos grada prema svojoj omladini.

Učenike je, po tradiciji, pored roditelja i drugara, ispratila i Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

„Ovo je prva smena svršenih osmaka koji odlaze u Buljarice ove godine. Sada kada su dobili svoje prvo svedočanstvo o završenom školovanju, ovo letovanje im dođe kao šlag na torti. Ovo je prilika da još neko vreme budu zajedno, ali i da se upoznaju sa vršnjacima iz drugih škola. Što se maturanata srednjih škola tiče, letovanje u organizaciji Skupštine grada ide po svom planu i odvija se bez ikakvih problema. To govore i izjave svršenih maturanata po povratku iz Paralije. Ne postoji bolji način završetka četvorogodišnjeg druženja od zajedničkog letovanja. Nadam se da će, kada se budu sretali na godišnjicama mature, prepričavati dogodovštine sa ovog letovanja“, rekla je zamenica gradonačelnika i učenicima poželela srećan put i lep provod.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Podsećanja radi, svi učenici koji su završili osnovne i srednje škole u Jagodini ili okolnim selima imaju pravo na ovakvu vrstu letovanja. Takođe, učenici iz Jagodine koji su završili srednje obrazovanje u nekom drugom gradu imaju istu mogućnost. Treba napomenuti da roditelji dece koja idu u Buljarice obavezno nabave uverenje o zdravstvenom stanju deteta, kao i overu saglasnosti kod notara, čije troškove snosi lokalna samouprava Jagodine.

Preneto sa sajta:

Related posts