JEDINSTVENA SRBIJA ĆE UČESTVOVATI U DIJALOGU O KOSOVU I METOHIJI

Print Friendly, PDF & Email

JEDINSTVENA SRBIJA ĆE UČESTVOVATI U DIJALOGU O KOSOVU I METOHIJI

Vip Rofes Jagodina -zakažite konsultaciju na 0604850848 VisionBios Jagodina

“Jedinstvena Srbija smatra da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o rešavanju pitanja Kosova i Metohije mudar i pragmatičan potez, koji ima za cilj pronalaženje rešenja koje će uvažiti realnost sa jedne i interese Srbije i srpskog naroda sa druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba” , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
“Za nas je važno, što je predsednik Srbije i rekao, da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova. Jedinstvena Srbija će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari bez obzira da li su vlast ili opozicija treba da prihvate poziv predsednika Republike, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike. Kosovo i Metohija je naše vekovno pitanje i tako ga treba i posmatrati ”, rekao je Marković.
“Jedinstvena Srbija smatra da to isto treba da urade i kosovski Albanci i da i oni unutar sebe pokrenu dijalog koji će uvažiti i albanske i srpske interese” , zaključio je Marković.

Preneto sa sajta:

 

 

 

Related posts