Sladak kupus sa svinjskim mesom

Print Friendly, PDF & Email

Sladak kupus sa svinjskim mesom

Sladak kupus sa svinjskim mesom2

Ovo je recept za sladak kupus sa svinjskim mesom na moj način. Svako ima neki svoj recept ili svoj način kuvanja. Verovali ili ne,sladak kupus spremam u nekoliko varijanti. Jedna od njih je i ovaj recept. Vrlo je lak za kuvare početnike.

U nekom od narednih postova spremiću onaj u zemljanom loncu sa mešanim mesom.  Ovde, slobodno, ko ne jede svinjsko meso može staviti juneći but.

Ja ću vam dati mere za glavicu kupusa od oko 2 kilograma, a vi se ravnajte prema vašoj glavici kupusa jer tako je najbolje.

Vision Bios Jagodina MobViber 0604850848

Znači ovako, potrebna vam je glavica kupusa od oko 2 kilograma, oko pola kilograma svinjske plećke, 3 srednja paradajza, parče suvih rebara oko 300gr, soli, bibera, aleve paprike, 2 kašike masti svinjske i vode.

Kupus isečemo na kocke. Onaj tzv. ”čokanj” iz sredine kupusa odstranimo.

Ovde sam stavila svinjsku plećku jer je ona prošarana slaninom i idealna je za kupus. Meso isečemo na kocke kao za gulaš.

Otopimo kašiku masti pa stavimo red kupusa, malo mesa i malo nasečenog paradajza. Stavimo još jednu kašiku masti pa stavimo soli i bibera malo. Opet naređamo kupusa, mesa i paradajza i tako dok ne utrošimo sve. Na kraju je kupus. soli i bibera po ukusu.

Vip Rofes Jagodina -zakažite konsultaciju na 0604850848

Preko stavimo komad suvih rebara, nalijemo vodom do pola šerpe. To je oko 2l. Da znate da će vam i kupus otpustiti vode.

Kuvajte u poklopljenom sudu prvo na najjačoj vatri dok ne provri pa smanjiti na srednju. Ništa ne mešati. Samo povremeno proveriti ako treba vode da se doda. Kupus je gotov za oko pola sata ili 40 minuta zavisi prvenstveno od mesa. Pred kraj ga promešati.

Zapržiti ga alevom paprikom. Dovoljno je jedna ravna kašika. Kuvati još pet minuta i to je to. Ova mera vam je otprilike za 6 porcija. Ovakav kupus se služi obično sa nekim sirom na tanjiru. Može mlad, Sjenički ili feta sve jedno je.

JAGODINSKI OGLASI

Ako nemate paradajz slobodno možete dodati 6 do 7 kašika mediteranskog preliva . Pa prijatno vam bilo!!!

Preneto sa sajta:

Related posts