Eksperiment “Pet majmuna”

Print Friendly, PDF & Email

Eksperiment “Pet majmuna”

Eksperiment 5 majmuna

Postoje brojne metode manipulacije ljudima koje se primenjuju decenijama tj. generacijama, pri čemu se u svakoj sledećoj generaciji postižu sve bolji rezultati. Takvim metodama masama se ugrađuje “stečeni refleks”, odnosno nameću se nekorektna pravila koja mase, u početku, prihvataju sa negodovanjem (prve generacije) ali ih vremenom (naredne generacije) počinju poštovati bez ikakvog rasuđivanja o njima, kao nešto što se samo po sebi podrazumeva.
Tako su današnje generacije prihvatile da njima upravlja i manipuliše “globalna elita” koja ne čini ni ceo 1% svetske populacije. Što je najgore, većina od 99% manipulisanih i ne zna da služe manipulatorima, niti primećuju pravila (pisana i nepisana) kojima je njihova sloboda ugrožena. Kako je to uspelo globalnim vladarima? Biće vam jasnije kada pročitate tok eksperimenta “Pet majmuna”.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

U kavez stavite pet majmuna. Unutar kaveza postavite merdevine i na vrhu merdevina bananu. Uskoro će neki od majmuna doći do merdevina i početi da se penje prema banani. Čim dodirne merdevine, poprskajte sve druge majmune hladnom vodom. Nakon nekog vremena, pokušaće neki drugi majmun, uz isti rezultat – svi drugi majmuni biće poprskani hladnom vodom.

Uskoro, kada neki majmun bude pokušao da se popne po merdevinama, drugi majmuni pokušaće da ga spreče. Sada izbacite hladnu vodu. Izvadite jednog majmuna iz kaveza i zamenite ga novim. Novi majmun će videti bananu i pokušaće da se popne merdevinama. Na njegovo iznenađenje i užas, napašće ga svi drugi majmuni. Nakon još kojeg pokušaja i napada, znaće da će ga, pokuša li da se popne po merdevinama, drugi majmuni napasti. Nakon toga, uklonite još jednog od izvornih pet majmuna i zamenite ga novim.

Jagodina news-postani dopisnik

Pridošlica će krenuti prema merdevinama i biće napadnut. Prethodni pridošlica entuzijastično će učestvovati u kažnjavanju! Isto tako, zamenite trećeg izvornog majmuna novim, zatim četvrtog, i na kraju petog. Svaki put kada najnoviji majmun krene prema merdevinama, biće napadnut.

JAGODINSKI OGLASI

Većina majmuna koji ga tuku nema pojma zašto im nije bilo dopušteno da se popnu merdevinama, ili zašto učestvuju u udaranju najnovijeg majmuna. Nakon što zamenite sve izvorne majmune, nijedan od preostalih majmuna nikada nije bio poprskan hladnom vodom. Uprkos tome, nijedan majmun nikada se više neće približiti merdevinama kako bi pokušao uzeti bananu. Zašto neće? Zato što je, koliko oni znaju, oduvek bio takav običaj!”

Preneto sa sajta:

Related posts