Naprednjaci opet slagali narod po pitanju prodaje zemlje strancima

Print Friendly, PDF & Email

Naprednjaci opet slagali narod po pitanju prodaje zemlje strancima

Pašnjaci i livade najveće Srbsko bogatstvo !

Kostić: Naprednjaci, opet ste slagali narod po pitanju prodaje zemlje strancima

„Vlada će nacionalne interese zastupati u skladu sa najboljim principima koje je Evropska unija usaglasila sa novim državama članicama, poput Mađarske i Poljske, kojima je odobreno sedam, odnosno 12 godina, da održavaju postojeće nacionalne odredbe koje ograničavaju prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima“ – rekao je Aleksandar Vučić u svome ekspozeu, avgust 2016.

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Po ko zna koji put Srpska napredna stranka je prevarila i svoje glasače i ostali narod u Srbiji.
Od 2012.godine naprednjaci nam pričaju kako se izmenama i dopunama Zakona o pljoprivrednom zemljištu neće dozvoliti prodaja zemlje strancima, i sada se pokazuje da su nas opet slagali!
Pre par meseci u Skupštini Srbije su predstavnici Vlade govorili da će primeniti model iz zemalja u okruženju i slagali su!

Davidov kalupi Jagodina 0604850848

Model zemalja u okruženju je da se prolongira prodaja državne zemlje, nakon ulaska u EU, i o tome je govorio Aleksandar Vučić u svome ekspozeu iz 2016. godine, gde je i naveo primere Mađarske i Poljske.
Ministar Nedimović je u martu ove godine u Ivanjici pred malinarima izjavio da: „neće biti prodaje zemlje strancima i da će naše propise uskladiti do 1.septemvra“.
I šta je na kraju ispalo? Samo još jedna velika laž SNS-a i njihovih satelita u vlasti.
Kakve su to izmene Zakona koje omogućavaju da se zemlja prodaje onima koji imaju firme registrovane pre 5 godina u Srbiji i fizičkim licima koji imaju prebivalište 7 godina u Srbiji?!
U čemu je tu ograničenje?
Pa samo u Srbiji ima na desetine hiljada stranaca koji imaju registrovane firme više od 5 godina i prebivalište u Srbiji.
Što taj rok nije 25 godina?
Primera radi, u Danskoj ne možete postati vlasnik zemlje ako nemate i dokaz da u selima živite 25 godina bez prekida.
Još 2005. godine su stranci otkrili rupu u srpskom zakonodavstvu, da ako osnuješ firmu u Srbiji možeš da kupuješ i poljoprivredno zemljište. Tako da mi danas već imamo strance koji su vlasnici oko 18.000 hektara našeg zemljišta.
I umesto, da se sada nešto uradi u interesu domaćih poljoprivrednih proizvođača, ova Vlada će da bude još liberalnija i da ozakoni prodaju zemlje strancima.

JAGODINSKI OGLASI

Ministar Nedimović se pravda da se mora poštovati pogubni SSP iz 2008.godine, koji je potpisao sluga evropskih činovnika Božidar Đelić. Pa što kao Mađari ustavnim amandmanom ne zabranimo prodaju zemlje strancima?
Oko 800.000 državne zemlje (mada se ni danas ne zna tačno, kolike su površine državnog zemljišta) ne treba prodavati, nego iznajmljivati domaćim poljoprivrednicima na određeni vremenski rok. Uzmimo primer Izraela,gde je zemlja proglašena za nacionalno blago i gde je sva zemlja u državnom vlasništu.
Nadamo se da će narod napokon prozreti izdajničku i rasipničku ekonomsku politiku Vučića, Brnabićke i njihovih poslušnika, koji će sve živo rasprodati kako bi ugodili Zapadu i ostali na vlasti još koju godinu.
Šta je sledeće: predaja Kosova, uvođenje sankcija Rusiji i na kraju ulazak u Nato? Da li je to politika za koju su glasali glasači SNS-a i SPS-a.?
Naše je da ukazujemo na ove laži i manipulacije koje slušamo već 6 godina i da čekamo kada će se narod otrezniti od ovog pijanstva, kojim ga je opio veliki mag manipulacije Aleksandar Vučić.

Mr Ivan Kostić, narodni poslanik.

Vision Bios Jagodina MobViber 0604850848

Related posts