Dodela nagrada najboljim učenicima

Print Friendly, PDF & Email

Dodela nagrada najboljim učenicima opštine Ćuprija

Dodela nagrada najboljim učenicima

U okviru obeležavanja Vidovdanskih svečanosti značajno mesto, s pravom, pripada najbolјim učenicima ćuprijskih osnovnih i srednjih škola.To je vreme za tradicionalni susret rukovodstva opštine i učenika i prilika da   se predsednik opštine u ime lokalne samouprave zahvali učenicima na ostvarenim rezulatima, poželi im još više uspeha i daruje ih prigodnim nagradama. Tradicija nije izneverena ni ovog Vidovdana.

U sali muzičke škole najbolјe učenike ćuprijskih  osnovnih i srednjih škola pozdravio je Ninoslav Erić predsednik opštine Ćuprija rečima da su oni najbolјi predstavnici, ali i predvodnici jedne  nove generacije. I kao što je danas , uz njihove roditelјe i Ćuprija ponosna na njihove rezultate tako će sutra Srbija biti ponosna na njihove uspehe na polјima nauke, umetnosti ili sporta.

VIP ROFES BANER

Svi najbolјi učenici, nosioci Vukovih diploma i nagrađeni na republičkim takmičenjima darovani su  knjigama. Na republičkim takmičenjima Ćupriju su najbolјe predstavili,

Andrija Brkić i Anđela Milutinović, učenici Medicinske škole osvojivši treće mesto na Književnoj olimpijadi,

Mario Lajb (OŠ Đura Jakšić) drugo mesto na republičkom takmičenju u plivanju i

Viktor Mičić ( OŠ Đura Jakšić) drugo mesto u republici na takmičenju iz fizike.

Aleksa Milanović (OŠ Vuk Karadžić) bio je najbolјi na državnom takmičenju u atletici na 800 metara

a njegov školski drug Ognjen Mandić na istom tamičenju u skok u vis bio je treći.

Na republičkom takmičenju iz hemije Uroš Stojilјković, učenik 4. razreda Gimnazije osvojio je prvo mesto. Oni najbolјi među najbolјima,  učenici generacije  imali su privilegiju da i sami učestvuju u izboru knjiga. To su ove godine

Uroš Stojilјković-Gimnazija,

Filip Ćurić- Tehnička škola,

David Jevremović- Medicinska škola,

Viktor Mičić- OŠ „Đura Jakšić“,

Marija Ilić-OŠ „13 Oktobar“,

Iva Filipović- OŠ„Vuk Karadžić“, i

Milica Kostić- Škola za muzičke talente.

Učenici generacije biće  nagrađeni  i novčanim nagradama, a svi zajedno, njih 79 najbolјih , od Sportskog centra Ada dobili su besplatne sezonske karte za korišćenje gradskih bazena.

Preneto sa sajta:

Related posts