AKC filmska projekcija “Ridli Skot”

Print Friendly, PDF & Email

AKC filmska projekcija “Ridli Skot”

Alternativni Kulturni Centar Jagodina Vas časti sa dva kultna  filma .

Alien-1979

Ako je verovati vremenskoj prognozi, u sredu i četvrtak neće biti kiše. Eto prave prilike da uživamo uz filmove u bašti AKC-a!

Ove nedelje vas očekuju dva revolucionarna naučnofantastična filma, kojima je Ridli Skot sebi osigurao mesto legende na svetskoj filmskoj mapi, a gledaocima uzbudljivo vizuelizovao priče Dena O'Benona i Filipa K. Dika.

 

Sreda, 21.06.2017.

21:00 “Alien” (1979), Ridley Scott

“In space no one can hear you scream.” Čuvena rečenica sa originalnog plakata, nagoveštava užas kroz koji će proći sedmočlana posada svemirskog broda “Nostromo”.
Fantastična trojka koju čine švajcarski nadrealista Hans Rudolf Giger, kreator čuvenog čudovišta, scenarista Den O'Benon i reditelj Ridli Skot zaslužni su za ovo remek-delo naučnofantastičnog filma koji i posle skoro 40 godina ledi krv u žilama.

Blade Runner

Četvrtak, 22.06.2017.

21:00 “Blade Runner” (1982), Ridley Scott

Kratke priče i romani Filipa K. Dika više puta su prenošeni na platno, ali nikada uspešno kao u slučaju Blade Runner-a.
Radnja je smeštena u distopijski Los Anđeles 2019. godine. Odbegla bića stvorena genetičkim putem – replikanti, koji se vizuelno ne razlikuju od običnog čoveka, kriju se po gradu. Harison Ford tumači ulogu Rika Dekarda, penzionisanog specijalnog policajca (istrebljivača replikanata) koji pristaje na poslednji zadatak.

 

Related posts