Završen festival “Svilena maska ” u Svilajncu

Print Friendly, PDF & Email

Završen festival “Svilena maska ” u Svilajncu

 Predstava Kulturnog centra iz Šida osvojila Gran-Pri  festivala .

This slideshow requires JavaScript.

 

8.juna u Svilajncu uspešno je priveden kraju  prvi Maskin festival “SVILENA MASKA” u centru za kulturu u Svilajncu. Festival je bio jednodnevni , počeo je  od 16h i trajao je do 21h.

Publika kao i takmičarske predstave iz Svialajnca, Šida, Jagodine, Kragujevca i Banja Luke su se smenjivali tokom popodneva.
Predstave su bile uzuzetno posećene  kako najmlađom tako i starijom publikom .
JAGODINSKI OGLASI
Žiri festivala u sastavu Brankica Sebastijanović i Marija Stokić oduševljene su organizacijom i izborom predstava.
Jednoglasno su odlučile da:
GRAN PRI-ZA NAJBOLJU PREDSTAVU PRIPADNE KULTURNOM CENTRU IZ ŠIDA.
Svilena Maska za NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU pripala je glumici iz Šida Vanji Stevanović.
Ognjen Bogdanović osvojio je “SVILENU MASKU” za najbolju REŽIJU i NAJBOLJU MUŠKU ULOGU.
Organizator festivala Mladen Miljković je istakao :”Pobednicima čestitamo, a ostalim takmičarima se zahvaljujemo  što su bili deo ovog prvog  festa i nadam se da nose lepe uspomene iz našeg  grada Svilajnca”
 Mladen Miljković je podelio  preko 40 festivalskih  zahvalnica pojedincima i ustanovama  koji su omogućili da ovaj festival zaživi i to :OPŠTINI SVILAJNAC, CENTRU ZA KULTURU,TV CENTRU, RESAVSKOJ BIBLIOTECI, VOS-U, POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI, kao i glumcima, šminkerima,scenografima, piscima i svima koji su bili deo Maske od 2012 godine od samog početka.
Jagodina news-postani dopisnik
“Uspeo sam tj. uspeli smo ,da uradimo nešto nemoguće, nešto što nisam ni sanjao kada sam upisivao fakultet , pa zatim  otvaranje pozorišta i osnivanje prvog festivala “SVILENA MASKA” u Svilajncu u ovakvom mračnom vremenu za kulturu i umetnike.
Uspeli smo da po prvi put prikažemo pozorišni maraton u jednom malom prelepom gradiću na koji sam jako ponosan a pogotovo na ljude koji su bili uz mene u jednom malom-velikom  SVILAJNCU. Ovo je samo početak, ovaj dan je oslučio da festival mora da živi jer Vi to želite, a ja ću se potrudite da sledeće godine nadamašim prvi fest, mada je to  jako teško. 

Related posts