Jagodinski fudbaleri postaju prvoligaši Srbije

Print Friendly, PDF & Email

Jagodinski fudbaleri  postaju prvoligaši Srbije 

Jagodina Black Hornets  sledeće godine u Sport Klub prvoj ligi Srbije 

JAGODINA BLACK HORNETS POBEDNICI DRUGE SAAF LIGE

Jagodinska ekipa Black Hornets  sledeće sezone igraće u najvišem rangu takmičenja u Sport Klub prvoj ligi Srbije Tu čast prvoligaša izborili su već u 4. kolu Druge lige Srbije, pobedivši Mamute u Kikindi sa 21 : 13.

Kolo pre kraja ,Jagodinci su izborili nastup u većem rangu takmičenja jer su u predhodna četiri kola nanizali sve pobede, iako su imali nepovoljan raspored računajući da su u samo dva kola bili domaćini i da su imali dva “dugačka gostovanja “u Novom Sadu i Kikindi.

This slideshow requires JavaScript.

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#000000” txt_color=”#eded00”]1.Kolo: Čačak Angel Warriors-Jagodina Black Hornets           6:45

2.Kolo:Avala Bor Golden Bears-Jagodina Black Hornets        9:18

3. Kolo:-Jagodina Black Hornets-Novi Sad Wild Dogs           45:0

4.Kolo:Kikinda Mammoths-Jagodina Black Hornets              13:21

5.Kolo:Jagodina Black Hornets-Požarevac Pastuvi-igra se za tri nedelje .[/mks_pullquote]

Veliki pomak u svojoj igri ova ekipa je napravila dovodjenjem novog stručnog štaba (za glavnog trenera je doveden igrač-trener  Andreja Živković koji se na žalost ubrzo povredio i svoj doprinos je dao samo u trenerskom smislu  ) a pravi potez je usledio pametnim izborom importa .Pored pomenutog glavnog trenera Andreje Živkovića, koji takođe obavlja dužnosti ofanzivnog koordinatora i koordinatora specijalnih timova, defanzivni koordinator je  Aleksandar Šterionov, a njima pomažu pozicioni treneri poput Stefana Milutinovića i Miloša Stevanovića.

Jagodina news-postani dopisnik

Skoro da i ne postoji ekipa u drugoj SAAF ligi Srbije koja nema inostrana pojačanja a pravilnik kaže ;

  • klubovi Prve i Druge lige imaju mogućnosti registrovanja tri import igrača u sezoni i dva import igrača za nastup na utakmici.

Jagodinci su doveli :

RYAN PAHOS-Amerikanac grčkog porekla koji igra na pozicijama :Wide Receiver, Quarterback,ima 26.godina,visina :190 cm,težina :91 kg

Sam Ogunlana -.Pozivan u nacionalnu selekciju Engleske ,defanzivni bek i lajnbeker ima 23 godine ,visok je 173 cm a težak 88 kg .Bio je član britanskog prvoligaša East Kilbride Pirates, kao i univerzitetskog tima Heriot-Watt University.

Aleksandar Shterionov # 25. LB/FB 29. godina, 95. kilograma, 8. godina uskustva.
Aleksandur Bogdanov # 49. DL/OL 26. godina, 110. kilograma, 4 godina iskustva
Radoslav Tashev # 12. WR/DB, 22. godina, 92. kilograma, 6. godne iskustva
Kostadin Filchev # 92. DE/OL, 20. godina, 102. kilograma,4 .godine iskustva.

Prvak Druge lige Jagodina Black Hornets  direktno će se plasirati u prvi rang, dok će drugoplasirana ekipa igrati baraž meč sa sedmoplasiranim u Prvoj ligi, koji je po rasporedu 2/3. jula.

Zajedno smo jači Džambo JBH

Klub koji je osnovan pre samo 4. godine( 20. jula 2013. godine)izborio je plasman u prvu ligu .To je dobar dokaz da je klub sazreo i igrački i organizaciono .Klubu je  sada u planu formiranje pula- sponzora kluba .Žalja svih u klubu je da generalni sponzor bude neka jaka pomoravska  firma  koja bi mogla da isprati klub u celosti sa svim svojim selekcijama .Ne zaboravimo da ekipa mora da se okrene svom omladinskom pogonu i da pravilnom selekcijom uvek ima dovoljan broj dobrih domaćih igrača .

Klub sada ima 4. selekcije :

Do 15 godina – Pionirska selekcija

Do 17 godina – Kadetska selekcija

Do 19 godina – Juniorska selekcija

Preko 19. godina -Seniorska selekcija 

Inače utakmica u Kikindi je obilovala sa dosta bizarnih elemenata ,počevši od toga da je utakmica bila zakazana za 12 sati  te je jagodinska ekipa morala da krene od kuće u cik zore da bi prešla tih 305 km puta  da bi stigla bar sat vremena ranije da bi igrači mogli da se malo istegnu i pripreme tj. zagreju za početak utakmice .

Takodje  je bila  simptomatična odluka saveza da sudije budu uglavnom iz Vojvođanskog regiona  a da nema ni jedan sudija iz recimo Šumadije  ili juga Srbije ??

To iz razloga što su odluke sudija  bilo toliko  problematične  i diskutabilne  i to u negativnom smislu samo po jagodinsku ekipu .Ako postoji pravilo da o suđenu ne treba diskutovati  van saveza ,ja kao novinar ću ga ispoštovati ali bi čelni ljudi SAF-a trebali razmisliti o tome da u utakmicama koje su važne jer direktno odlučuju o prelasku u viši rang takmičenja angažuju najbolje nepristrasne sudije ,ili da klubovi biraju po pola sudija ili nešto slično .Retke su utakmice  gde klubovi nemaju primedbe na suđenje ali ako se pregleda snimak videćete da nije bilo ni jedne primedbe na suđenje iz redova domaće ekipe a da su gosti dvaput zvali glavnog sudiju  da im da objašnjenje svojih  skandaloznih odluka .

Zahvaljujući odličnoj igri jagodinske ekipe loše suđenje nije ostavilo nikakav gorak ukus u ustima gostima iz Jagodine .To jeste dobro jer sudijske nepravde bi ostavile posledice  na psihu mladih igrača .Ovakva dobra igra gostiju nije ostavila mogućnost za preokret rezultata i sve se završilo dobro po jagodinsku ekipu .

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#000000” txt_color=”#eded00”]Kretanje rezultata:

Rezultat
Team                    1     2     3    4     FT
Mammoths          7      0     6    0     13
Black Hornets      0    14    0    7     21
1/4 – 7 : 0
7 : 0 – pas 5 yd, Branislav Fekete za Marija Biroa; PAT Matija Almaši
2/4 – 0 : 14
7 : 7 – pas 35 yd, Rajan Pahos za Bogdana Pavlovića; PAT Strahinja Jevremović
7 : 14 – pas 35 yd Pahos za Bogdana Pavlovića;PAT Strahinja Jevremović
3/4 – 6 : 0
13 : 14 – pas 85 yd, Fekete za Almašija; TPC neuspešan
4/4 – 0 : 7
13 : 21 – trčanje 5 yd, Darko Lazović; PAT Strahinja Jevremović[/mks_pullquote]

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA

 

Related posts