Prva etno manifestacija “Sa tradicijom na put oko sveta “

Print Friendly, PDF & Email

Prva etno manifestacija “Sa tradicijom na put oko sveta “

Šta biste kupili prijatelju da idete na put oko sveta a da nosi oznaku “Made in Serbia”

Sa tradicijom na put oko sveta-Vivo šoping centar

Šta je to,što biste prijatelju poneli na proputovanju oko sveta, a da je iz naše prelepe Srbije?

 Možda neki suvenir ili jelo  našeg kraja?

Na platou Vivo šoping parka 20. maja imaćete prilike da vidite prelepu etno manifestaciju sa učesnicima iz svih krajeva naše zemlje.  Puno ručnih radova, starih jela, starih zanata. Biće tu i medara i vinara i lekovitog bilja,čuvena grnčarija iz Zlakuse, kao i suvenirski program iz Blaca, etno jela iz Svrljiga, Kreativni sokak iz Niša jedni su od mnogobrojnih učesnika ove prelepe manifestacije.

Tokom celog dana biće kulturno umetnički program prepun pesama  i igara, a svečano otvaranje zakazano je za 11 časova.

Od 16 časova nastupa hor ”Pevnica” iz Aleksinca, specijalnim programom upriličenim baš za našu manifestaciju.

Manifestacija je takođe  i humanitarnog jer ćemo sakupljati i novčana sredstva za lečenje Miljane koja je obolela od akutne leukemije.

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#eeee22” txt_color=”#000000”]Divan način da sa porodicom provedete lepe trenutke je da dođete na manifestaciju ” Sa tradicijom na put oko sveta”
BUDITE I VI BAR NA OVAJ DAN KAO NAŠ SLAVAN SUGRAĐANIN JOVANČA MICIĆ KOME JE NA PUTU OKO SVETA ZAPRAVO FALILA NAJVIŠE JAGODINA I NJENI STANOVNICI.

20.05.2017.. DOBRODOŠLI!!![/mks_pullquote]

Učesnici manifestacije su podeljeni u više kategorija.

*Prva kategorija ujedno i takmičarska je pod nazivom ”sa jelom na put oko sveta”. Predstavite se jelom vašeg kraja koje biste poneli na put oko sveta. Kategorija obuhvata slana i slatka jela,testa,pite i zimnicu.Bukvalno sve što se sprema u vašem kraju a mislite da je vredno poneti ga na put oko sveta. Eminentni žiri iz oblasti kulinarstva će ocenjivati vaša jela i oceniti tri najbolja.
*Druga kategorija je takođe takmičarska i vezana je za suvenir. Šta je to što biste poklonili prijateljima na proputovanju oko sveta. Ovde dolaze u obzir tradicionalni etno suveniri i rukotvorine. Žiri će nagraditi najbolji suvenir.
*Treća kategorija su medari, vinari, lekovito bilje i cvećari.

 

 

Related posts