NA SVETSKOM KUPU U STRELJAŠTVU I JEDAN JAGODINAC

Print Friendly, PDF & Email

NA SVETSKOM KUPU U STRELJAŠTVU I JEDAN JAGODINAC

Junior Lazar Kovačević,debitant na takmičenju osvojio odlično 7-mo mesto

Lazar Kovačević

U Minhenu se održava Svetski kup u streljaštvu, u gađanju iz vazdušne i malokalibarske puške. U sastavu reprezentacije Srbije je i Lazar Kovačević strelac SK “Jagodina 92” iz Jagodine, koji je prvog dana takmičenja u gađanju iz vazdušne puške, kao debitant na ovom takmičenju, rezultatom 627,8 krugova zauzeo FANTASTIČNO sedmo mesto,

Junior Lazar Kovačević danas zablistao u debiju u Svetskom kupu osvajanjem sedmog mesta vazdušnom puškom.

Jagodina news-postani dopisnik

Kovačević, evropski omladinski vicešampion vazdušnom puškom, je u finale ušao kao sedmi u konkurenciji čak 127 strelaca. Pogodio je 627,8 krugova (1,5 manje od njegovog državnog juniorskog rekorda), koliko i osmoplasirani Izraelac Rihter, ali mladi Jagodinac je imao bolju poslednju seriju. Srbiju su predstavljala još dvojica strelaca. Iskusni Milutin Stefanović je zauzeo 19. mesto, a Stevan Jovanović, koji je poput Kovačevića još uvek junior, se plasrao na 77. poziciju.

Davidov kalupi Jagodina – logo kocka

U finalu je Kovačević krenuo odlično, hici u prve tri serije (10,8; 10,6;10,6) su mu doneli vodeću poziciju u društvu daleko iskusnijih strelaca. Potom je vezao par lošijih serija, trema i neiskustvo su učinili svoje, pa je pao na sedmo mesto. Kasnije je napredovao u plasmanu, ali potom opet skliznuo na sedmu poziciju, pa je eliminisan posle 14. serije. U svakom slučaju, sedmo mesto u prvom učešću u Svetskom kupu je izuzetan rezultat, kojim naš mladi strelac mora da bude zadovoljan.

Wolveshill.

Isto sedmo mesto je zauzela i njegova drugarica iz reprezentacije, strelac SK”Partizan”, Andrea Arsović.

Poželimo im, kao i ostalim članovima reprezentcije Srbije, uspeh u nastavku takmičenja.

Related posts