NA TEREN ILI NA KAZNENU EKSPEDICIJU

Print Friendly, PDF & Email

NA TEREN ILI NA KAZNENU EKSPEDICIJU

Loši uslovi smeštaja policijskih službenika  na granici sa Bugarskom 

Problem smeštaja u SGP Ribarce

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) koristi svaku priliku da poslodavcu skrene pažnju koje su njegove obaveze prema policijskim službenicima. U trenutku kada se na sindikalnoj sceni u MUP-u isključivo vodi borba za omasovljenje članstva, NPSS svoj pravac rada fokusira samo na rešavanje problema sa kojima se susreću policijski službenici.

Nedavno je potpredsednik NPSS-a službeno boravio na granici sa Bugarskom, u mestu Ribarce i tamo je zabeležio uslove u kojima borave združene snage Žandarmerije i vojske smeštene u nekadašjoj kasarni. Ovakvi objekti su uglavnom godinama napušteni, a po pravilu je na malom prostoru smešten veliki broj ljudi. Sve to čini da uslovi za život i rad pripadnika jedinica koji obavljaju teške zadatke budu dodatno otežani. Svakodnevno se susreću sa pokušajima ilegalnog prelaska granice od strane migranata, veći deo terena prelaze i kontrolišu pešice, a na kraju radnog dana nemaju smeštaj dostojan nekoga ko rizikuje život i čuva državu.

Jagodina news-postani dopisnik

Međusobna saradnja vojske, Žandarmerije i granične policije je odlična.U tom duhu, nadležna ministarstva treba da se zajednički uključe i da svojim pripadnicima omoguće pristojnije uslove smeštaja. NPSS će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti kao mnogo puta do sada, donirati određenu opremu.

NPSS će Ministarstvu uputiti dopis i zatražiti da se problem smeštaja u SGP Ribarce reši. Sindikat će za ovaj lokalitet, na kome borave združene snage, odvojiti sredstva za opremanje smeštaja rashladnim uređajima i digitalnom televizijom. Kako su uslovi za smeštaj izuzetno loši, a dolazi i lepo vreme, važno je da Ministarstva što pre reaguju kako ne bi bilo ugroženo zdravlje pripadnika jedinica koji čuvaju granicu.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS

Wolveshill.

 

Related posts