JAGODINAC -STEFAN RISTIĆ NOVI TRENER SC WATERLOO-a!

Print Friendly, PDF & Email

NAŠ JAGODINAC -STEFAN RISTIĆ- NOVI TRENER SC WATERLOO-a!

Posle uspešne fudbalske karijera počinje  nov izazov kao trener.

This slideshow requires JavaScript.

Kitchener, Ontario.

Pre samo nekoliko dana, srpski fudbalski trener Stefan Ristić se vratio u Kanadu i već danas potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa tamošnjim superligašem SC Waterloo Region.

Jagodina news-postani dopisnik

Ugovor je na godinu dana, a Stefan je u ovom trenutku najmladji srpski fudbalski profesionalni trener u inostranstvu, kao i najmladji trener nekog profesionalnog tima u istoriji fudbala Severne Amerike.

-Svakako da mi te istorijske činjenice prijaju, ali u ovom trenutku moram da razmišljam o drugim stvarima. Liga počinje za bukvalno 15 dana i jako je malo vremena ostalo da se pripremi tim. Da stvar bude gora, prvo kolo igrate protiv prošlogodišnjeg šampiona Belih Orlova i to na gostovanju?

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

-Bio sam deo prošlogodišnjeg finala kao igrač Hamiltona protiv Orlova, znam skoro sve o šampionu i u ovom trenutku mogu odgovorno da tvrdim da i ove sezone imaju jedan od najboljih timova u ligi. Medjutim, ako bih samo na taj način gledao na velike utakmice ne bih prihvatio ovaj posao, tako da verujem u svoje igrače i naravno u sebe, pa videćemo, idemo da se nadmećemo.

Kad smo već kod igrača, da li si zadovoljan igračkim  kadrom u svom timu?

Davidov kalupi Jagodina – logo kocka

-Prezadovoljan sam. Waterloo je prosle godine igrao drugu ligu i tokom cele sezone je bio toliko dominantan da je neke rivale dobijao sa više od 5 razlika. Više puta sam ih gledao. Zasluženo je u prvoj ligi a taj rezultat su napravili upravo ovi lokalni igrači koje sam ja zadržao i smatram da upravo oni treba da budu okosnica tima i ove sezone.

Da li planirate  da dovedete neke igrače iz Srbije ili ostatka Evrope?

-Trenutno je tu samo jedan momak iz Bosne i njime sam zadovoljan, a koliko znam neki igrači su u procesu viziranja, ali ja o tome ne znam neke detalje da bih mogao da komentarišem. Trenutno radim sa ovim što ima. Ko dođe, dobrodošao je.

Da li smatraš da si rano završio karijeru i da je ovo možda malo teži posao za 25 godina starog fudbalera ?

-Karijeru sam završio jer su ambicije nestale. Što se težine posla tiče,i rad na gradjevini je težak ,pa  opet ljudi rade na njoj.

Koji trener ti je uzor?

-Obožavam trenere sa tradicijom kao sto je Ser Aleks Ferguson, ali smatram da uzore ne moram da tražim po svetu jer Srbija ima najbolju trenersku struku u Evropi a možda i u svetu.

Radomir Antić, Djukić, Svetozar Čiča, Veljko Paunović, Stanojević, Muslin… Ma ima ih mnogo, gledam puno njihovih  utakmica i trudim se da vidim nešto novo.

Ipak mora da postoji neki uzor?

-Dobro, eto ako moram da izdvojim nekog neka to bude Slavoljub Muslin. Ali ne zbog toga što mislim da je bolji ili lošiji od ostalih već zato što je mojoj fudbalskoj  ideji najbliži.

Planovi za buducnost?

-Uspešna godina sa SC Waterloo, pa posle videćemo…imam puno želja kao i svaki mlad čovek na početku jedne nove karijere.

Konkurisaću naredne godine za UEFA A licencu , ako prodjem, biću  u Srbiji nekoliko meseci. Posle, ko zna, Kanada je uvek opcija,ovde sam već “pustio korenje ” stekao neko fudbalsko ime ,prijatelje …

Prvo kolo, prve lige Kanade igra se poslednjeg vikenda u maju, a ligu otvaraju upravo Stefanov-Waterloo I Srpski Beli Orlovi iz Toronta. Prava poslastica za sve Srbe u ovom delu Kanade. Meč se igra u petak, 26. Maja sa početkom u 19h po tamošnjem vremenu na stadionu Senteniel u Torontu.

Redakcija Jagodina News-a čestita Stefanu  na novom angažmanu kao trenara kluba Waterloo i želi mu puno uspeha na novom životnom  zadatku.

Related posts