DANJU U UNIFORMI, NOĆU SA DILERIMA

Print Friendly, PDF & Email

DANJU U UNIFORMI, NOĆU SA DILERIMA

SLUČAJ KARANOVIĆ OTVORIO PANDORINU KUTIJU

 

policajci kriminalci

Beograd, 11.05.2017.

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) je od svog osnivanja do danas u svim svojim istupanjima u javnosti izričito tražio dekriminalizaciju policije od najviših nivoa pa do onih najnižih, bez izuzetka. Slučaj saobraćajca Stojanovića nameće nam pitanje da li je uopšte taj process u MUP-u moguć i da li postoji volja za dekriminalizacijom ?

Dnevni listovi “Alo” i “Srpski telegreaf” objavili su danas tekstove o policajcu Nikoli Stojanoviću iz Bačke Palanke koji je, kako kažu, usko povezan sa dobro poznatim lokalnim dilerom narkoticima, ali i sa licima sa poternica koji su osuđeni za ista krivična dela.

Jagodina news-postani dopisnik

NPSS kao sindikat koji štiti prava radnika MUP-a, a ovim slučajem je nanešena šteta svim policajcima koji pošteno i časno obavljaju svoj posao, traži od ministra Stefanovića da hitno ispita sve navode o slučaju koji šteti celokupnom MUP-u.

Pomenuti Stojanović, kako navode mediji, blizak je prijatelj najvećeg snabdevača narkoticima za Bačku Palanku, a u isto vreme nosi uniformu i predstavlja jednu državnu instituciju koja se upravo protiv takvih bori. Da Stojanoviću uniforma ne predstavlja ništa govori i činjenica da je u spotu jedne pop grupe

glumio zatvorenika. Ovim putem tražimo i odgovor po čijem se to odobrenju policajac Stojanović pojavio u spotu, obzirom da pripadnici policije ne smeju da istupaju u javnosti bez odobrenja MUP-a.

Davidov kalupi Jagodina – logo kocka

Celokupna priča oko Stojanovića u javnost je dospela jer je on prikupljao potpise za kolegu Karanovića, koji je suspendovan nakon prijave jednog

privedenog lica. „NPSS prati slučaj Karanović, iako on nije član našeg sindikata. I ovog puta se ograđujemo od bilo kakvog političkog istupanja, ali

apelujemo na političke partije da se slučaj policajca Karanovića i ostalih sličnih ne koristi za zadobijanje političkih poena i borbu sa oponentima.

Sindikati se bore za prava radnika u MUP-u, a političke partije svojim istupanjima samo otežavaju tu borbu, jer se politizovanjem ovakvih slučajeva urušava profesionalizam.

 

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

NPSS traži od Ministarstva da se ispitaju svi navodi u vezi slučaja Stojanovića, da se jasno stavi do znanja da u MUP-u ne mogu raditi oni koji su

ogrezli u kriminalu.“ istakao je predsednik NPSS-a Miloš Jelenković.

Press NPSS

Related posts