Apel za Dariju Petrović

Print Friendly, PDF & Email

Apel za Dariju Petrović

Budite Humani Pomozimo Divnom Detetu !

Apel za Dariju Petrović

 

Darija Petrovic je 16-ogodisnja devojcica koja ima preko 50 propratnih dijagnoza, od kojih su par retkih oboljenja, (Von Willebrand (poremecaj zgrusavanja krvi, faktori svi ispod 0), Menierova bolest, Epilepsija (jos uvek ne utvrdjena vrsta epija), Lumbalni sindrom (retkost za osobe tog uzrasta)……….) Poremecaj rada stitne zlezde, nodus na stitnoj zlezdi, adenom na pljuvacnoj zlezdi…..idr. Devojcica koja zivi sa svakodnevnim bolom u stomaku, glavi, kostima, misicima…..vrtoglavicom, mucninom……. Pored svih bolova I zdravstvenih problema, Darija pokusava da zivi normalno, ide u skolu, (koliko joj bolest dozvoli), druzi se, svira gitaru, pise price……a svoj bol prikriva najlepsim osmehom.

Jagodina news-postani dopisnik

Od avgusta meseca prosle godine stanje joj se pogorsava I Darija dobija predlog da se posalje u inostranstvo, ali do danas niko ne reaguje od tercijalnih ustanova, a Dariji je stanje sve losije I losije. Ruke sve vise drhte, cesto nocno gusenje, sve jaci bolovi, sve duze krvarenje, sve teze podnosi najmanje fizicke I psihicke aktivnosti, sve jace vrtoglavice I sve duze I duze traje. Bolest je sve cesce obara u krevet, i svaki put duze traje, tada ne moze da funkcionise, njeni udovi su mlitavi i nefunkcionalni, telo iscrpljeno bez snage, bolovi celog tela neizdrzljivo jaki, gusenje I vrtoglavica jos vise doprinose, da tokom takvih teskih dana, Darija ne moze da ustaje bez pomoci, od bolova ne oseca ni najneznije milovanje njene mame, svaki najmanji sum stvara joj najveci bol, a drhranje, sto od iscrpljenosti, sto od bolesti, je jasni pokazatelj velike iscrpne borbe koju ova devojcica vodi.

Davidov kalupi Jagodina – logo kocka

Darija koristi lekove koje kupuje u inostranstvu I koji su preskupi. Njeni roditelji su do pre tri godine kupovali I lecili Dariju bez icije pomoci, ali skupi lekovi, lecenje iscrpili su sva njihova materijalna I imovinska sredstva. 2014god. i ono malo sto im je ostalo, poplava je unistila I od tada zahvaljujuci akcijama koju su organizovali do sada, omladina Loznice, skola i Darijini skolski drugari, uvek su se odazvali ljudi dobrog srca i uz njihovu pomoc obezbedjivni su skupi lekovi. Darija je vec bila u Turskoj, ali umesto pronalaska dijagnoze, morala je primati adekvatnu terapiju, za propratne bolesti koje su se potvrdile tamo. Tada nije moglo da se skupi dovoljno novca, pa su se roditelji zaduzili 4000 E I novac usmerili na spasavanje Darijinog zivota, tj primanje adekvatne terapije za Hemorargiju (unutrasnje krvarenje) koje je u tom trenutku uhvatilo maha.
Zbog pogorsanja stanja, a i predloga da se posalje u inostranstvo Darijina mama je kontaktirala dijagnosticke centrare u inostranstvu, ali naravno kao I vecina nedostatak novca sputava da Darija ode I konacno dobije posle 16 godina pravu dijagnozu,….Svi dijagnosticki centri su poslali predracune I cena je izmedju 20 000 I 30 000 eura sa svim ispitivanjima, boravkom, avionskim kartama……..

Davidov kalupi Jagodina -metalik prehrambene boje

Zato vas molimo, POMOZITE da ova predivna devojcica ZIVI, da se leci, da ostvari svoje tinejdzerske snove……..DA OVAJ PREDIVNI OSMEH NE BUDE SAMO SECANJE NA DARIJU, VEC STVARNOST.
AKO ZELITE I MOZETE POMOZITE JER OVOJ PORODICI KOJA SE BORI ZA ZIVOT PREDIVNOG DETETA I VASE MALO, NJIMA ZNACI PUNO.

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#c900ae” txt_color=”#ffffff”]Kontakt: Gorica Lukic, Darijina mama
Tel. 061 256 90 92
Adresa: Marsala Tita 29
15 316 Banja Koviljaca

DEVIZNI RACUN: NA IME; DARIJA (Dragisa) PETROVIC
RAIFFEISEN BANKA
SWIFT: BIC RZBSRSBG
IBAN: RS35265050000029391611

DINARSKI RACUN; NA IME; DRAGISA PETROVIC (Darijin tata)
KOMERCIJALNA BANKA
Br. Rcn. 205-9011005845755-85[/mks_pullquote]
HVALA

Related posts