„Ljubitelji američkog fudbala“ ponovo u akciji

Print Friendly, PDF & Email

„Ljubitelji američkog fudbala“ ponovo u akciji

„Ljubitelji američkog fudbala“ u saradnji sa jagodinskim klubom američkog fudbala „Black Hornets“ realizovali su projekat „Negovanje zdravog života kroz sport i rekreaciju“ u okviru konkursa „Mladi su zakon“

This slideshow requires JavaScript.

U subotu 29.04. u prostorijama Hale sportova „JASSA“, neformalna omladinska grupa „Ljubitelji američkog fudbala“ u saradnji sa jagodinskim klubom američkog fudbala „Black Hornets“ realizovali su projekat „Negovanje zdravog života kroz sport i rekreaciju“ u okviru konkursa „Mladi su zakon“ koje svake godine organizuje Ministarstvo omladine i sporta u saradnju sa resurs centrom udreženjem „Sunce“ iz Kragujevca.

Realizaciji projekta je prisustvovali 40-ak mladih iz Jagodine uzrasta od 15 do 30 godina koji su imali prilike da učestvuju u tribini o sportu i američkom fudbalu na kojoj su predavači bili Veljko Dimitrijević, dugogodišnji atletičar i atletski trener, zatim Branko Đurišić, profesor fiskulture i trener američkog fudbala i rukometa, i specijalni gost sa druge strane okeana, igrač američkog fudbala Rajan Pahos.

Davidov kalupi Jagodina-silikonski ,latex i poliester kalupi

U jednočasovnom predavanju, svi prisutni su imali prilike da nauče dosta toga o načinima treniranja, odnosu sportiste prema treningu, pravilnoj i zdravoj ishrani, zatim nešto o istorijatu i uspesima američkog fudbala, kao relativno mladog sporta u Srbiji.

Nakon tribine, na zelenoj površini ispred Hale sportova „JASSA“ svi zainteresovani su imali prilike da nauče osnove američkog fudbala kroz fleg turnir. Zbog većeg interesovanja, na turniru su učestovale četiri ekipe, i rezultati su bili sledeći:

Sarina Međa – Strelište 24:20
Kolonija – Centar 16:22
Finale: Sarina Međa – Centar 36:26

Jagodina news pošaljite vest

Za najboljeg hvatača, nagradu u vidu lopte za američki fudbal, dobio je Miloš Đurđević, najbolji odbrambeni igrač Boško Strugar, a najbolji kvoterbek Ilija Stojanović. Turnir je zapao za oko prolaznicima koji su ispratili neizvesnu završnicu turnira. Lopte je nagrađenima uručio Rajan Pahos.

“Četvrtu godinu u nizu naša omladinska grupa „Ljubitelji američkog fudbala“ organizuje realizaciju projekta u okviru konkursa „Mladi su zakon“. Svake godine postavimo sebi teži izazov i svake godine uspešno prebrodimo sve okolnosti. Ovo je samo još jedna u nizu ostvarenih ideja koja treba da podstakne mlade da se bave sportom i da svoju energiju usmere na pravi način. Trudićemo se da narednih godina aktiviramo što veći broj mladih da iskoriste svoju priliku i kroz „Mladi su zakon“ konkurse na jedan ispravan način uključe što veči broj svojih vršnjaka u bavljenje edukacijom mladih, aktiviznom i humanitarnim radom.“ Izjavio je Miloš Stanojlović, lider neformalne omladinske grupe „Ljubitelji američkog fudbala“

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA
Jagodina news proizvodnja

Related posts