CRNA SAOBRAĆAJNA STATISTIKA PRED PRAZNIKE

Print Friendly, PDF & Email

CRNA SAOBRAĆAJNA STATISTIKA PRED PRAZNIKE

Do prvog maja ove godine stradalo 138. ljudi.

Radar Fama  laser.

Nedelja iza nas obeležena je pojačanom kontrolom saobraćajne policije na teritoriji cele Srbije. Ovom prilikom kažnjen je veliki broj nesavesnih vozača, a najviše zbog neprilagođene brizine. Nezavisni policijski sindikat Srbije se pridružuje apelu Agencije za bezbednost saobraćaja da vozači tokom praznika budu posebno oprezni.

Davidov kalupi Jagodina-Silikonski,latex i poliester kalupi

Rezultat akcije u organizaciji TISPOL-a (Mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovedene u 31 zemlji Evrope je 16.000 napisanih kazni za prekoračenje brzine u Srbiji.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#1000ff” txt_color=”#ffffff”]Ovo uopšte nije zanemarljiva činjenica ako znamo da je neprilagođena brzina uzrok trećine saobraćajnih nezgoda. Samo u protekloj godini u saobraćajnim nezgodama poginule su 603 osobe, odnosno do avgusta je u 20.000 saobraćajnih nezgoda već stradalo 332 ljudi. Svaki deseti nastradali je zbog uticaja alkohola. Za četiri meseca ove godine je stradalo 138 ljudi u 9700 nezgoda. Brojke govore u prilog tome da je ova akcija više nego neophodna na našim saobraćajnicama kako bi se bar malo podigla svest učesnika u saobraćaju.[/mks_pullquote]

Jagodina news pošaljite vest

“NPSS se pridružuje apelu Agencije da ozbiljno povedemo računa i sačuvamo kako naše živote, tako i ostalih učesnika u saobraćaju. Vozačima ova akcija zasigurno nije prijala i izazvala je brojna negodovanja i dodatni animozitet prema policiji, ali treba uzeti u obzir da je neprilagođena brzina najveći uzročnik nezgoda na putu, a samim tim i stepena smrtnosti u istim. Posebno treba da zabrine podatak da vodeći uzrok smrtnosti mladih do 25 godina u našoj zemlji nisu ništa drugo do saobraćajne nezgode.” istakao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS.

Press NPSS

Related posts