Dveri: Ili si u naprednjacima ili ne smeš da postojiš

Print Friendly, PDF & Email

Dveri: Ili si u naprednjacima ili ne smeš da postojiš.

Osvetoljubiva politika SNS Resavice !

This slideshow requires JavaScript.

Predsednik Dveri Boško Obradović, posetio je Karate klub „Resavica“ iz Resavice, koji trpi neviđenu torturu, diskriminaciju i poniženje, jer trener kluba, Tomislav Jelić, nije želeo da javno podrži SNS.

Jagodina news -dopisnik-saradnik
Jagodina news pošaljite vest

Karate klub „Resavica“, još je jedan od klubova u Srbiji, koji ne može da opstane pored svih svojih vrhunskih rezultata i medalja, zbog političkog progona vlasti.
Trener kluba, Tomislav Jelić je tom prilikom istakao da je ovo borba protiv
diskriminacije dece, a ne borba za lični interes.

Zlatna prehrambena boja Davidov kalupi Jagodina

„Želim da se zahvalim Bošku Obradoviću jer je došao kao narodni poslanik da podrži našu borbu, naš klub i našu decu. Ovo nije politički skup, svi narodni poslanici, koji žele da pomognu deci i sportu su dobrodošli, ali njih nema, jer nismo „politički“ podobni. Godinama nas lažu, šikaniraju, ucenjuju i ponižavaju sve ono što klub postiže“ – rekao je trener KK „Resavica“.

On je istakao da je KK „Resavica“ osvojio 15 medalja na pet prvenstava sveta predstavljajući svoju zemlju. Samo prošle godine KK „Resavica“ je imala dva vicešampiona sveta, a jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

„Ko je taj ko može da pobije prvenstvo sveta u organizaciji UN, na kojem smo predstavljali našu državu i osvojili medalje? Stalno nas ponižavaju da su to nebitne medalje, neka mala takmičenja. To niko ne sme da nam kaže. Naša deca putuju preko dvadeset sati, spavaju samo par sati, da bi čitav dan čekala veoma teške borbe, i na kraju dana legli sa povredama nosa, ruku i nogu, i sutra sve ispočetka. I u Srbiju se vratili sa osvojenim medaljama. Ko ima smelosti da tako ponižava našu decu?“ – rekao je Jelić.

POP VOLLEY JAGODINSKI ODBOJKAŠKI KLUB

Jelić je još istakao da KK „Resavica“ učestvovao na školskom prvenstvu Srbije i osvojio dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje i na osnovu toga zaslužio pet svetosavskih medalja. Nastavio je da klub učestvuje i u školskim i humanitarnim proslavama, a da je u njihovoj organizaciji turnira u opštinu ušlo milion dinara.

„Dakle, sve ovo, da bi na kraju za našu decu bio otkazan prevoz na takmičenje, a imali smo potisan ugovor, i to samo zato što trener karate kluba Resavica nije na izborima glasao za vlast. Pisao sam direktoru da se to reši da se ne brukamo i pokušao sam da sprečim dalji razvoj situacije. Zar je moj lični izbor za koga ću da glasam uslov da bi se deca prevozila na takmičenje? Svi su se lokalni funkcioneri kitili rezultatima naše dece, slikali se sa nama, da bi nas na kraju pustili niz vodu. Tačno je. Rekao sam da ne želim za njih da glasam i zbog toga danas naš klub i naša deca stradaju. Svi klubovi dobili su sredstva, a mi koji imamo najbolje rezultate nismo dobilio ništa i jednostavno ne možemo da se takmičimo. Sredstva se dobijaju po partijskoj liniji. To je strašno, ponižavajuće i sramno. To mora prestati.“ – zaključio je Toma Jelić, trener KK „Resavica“.

Related posts