Boško Obradović: Zašto Maja Gojković mora biti smenjena?

Print Friendly, PDF & Email

Boško Obradović: Zašto Maja Gojković mora biti smenjena?

10. razloga za smenu Maje Gojković

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Maja Gojković je jedan od simbola korumpirane, bahate, nedemokratske i preletačke prirode vlasti Aleksandra Vučića i SNS. Postoji mnogo razloga za njenu hitnu smenu:
1-Danas je tek prvi radni dan Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini, iz razloga što je predsednik Narodne skupštine, Maja Gojković, prekinula redovno prolećno zasedanje koje je trebalo da počne 1. marta.

Zlatna prehrambena boja Davidov kalupi Jagodina

2-Odluku o ukidanju rada Narodne skupštine Maja Gojković je donela na nagovor predsednika Vlade, Aleksandra Vučića, iako je Narodna skupština, kao zakonodavna vlast, iznad Vlade kao izvršne vlasti.

Davidov kalupi Jagodina-Silikonski,latex i poliester kalupi za sve namene

3-Prilikom utvrđivanja dnevnog reda, vladajuća većina na čelu sa Majom Gojković, konstantno odbija da stavi na dnevni red više od 50 zakonskih predloga koje su podneli opozicioni narodni poslanici i poslaničke grupe. Na ovaj način predsednik Narodne skupštine ukida čak i mogućnost rasprave o izuzetno važnim društvenim temama.
4-Maja Gojković namerno zakazuje sednice sredom i petkom, kako bi izbegla utorak i četvrtak, kada na početku skupštinskog zasedanja narodni poslanici imaju pravo da postavljaju poslanička pitanja.
5-Maja Gojković sistematski mesecima unazad izbegava zakazivanje skupštinskog zasedanja poslednjeg četvrtka u mesecu, kako Vlada Srbije ne bi imala obavezu da dođe u parlament i odgovara na poslanička pitanja.
6-Maja Gojković već mesecima ne zakazuje niti jednu od posebnih sednica na aktuelne teme, koje su zahtevane od strane opozicionih poslaničkih grupa. Do sada je opozicija tražila više od 10 posebnih sednica na aktuelne teme. Prema Poslovniku o radu Narodne skupštine, predsednik skupštine je obavezan da najmanje jednom mesečno zakaže posebnu sednicu na aktuelnu temu na zahtev narodnih poslanika.
7-Maja Gojković krši i odredbe Poslavnika o radu Narodne skupštine koje obavezuju sve ministre da na svaka 3 meseca Narodnoj skupštini podnose izveštaj o svome radu, kao i da prisustvuju sednicama nadležnih skupštinskih odbora na kojima bi na dnevnom redu bili njihovi izveštaji o radu.
8-Maja Gojković je promenila više stranaka i koalicija nego što ih ukupno ima u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije. Samo na osnovu toga, Maja Gojković nema ni najmanje moralno pravo i autoritet da predsedava najvažnijom državnom institucijom.
9-U biografiji Maje Gojković ostalo je nerasvetljeno više krupnih kriminalnih afera iz vremena kada je bila na čelu grada Novog Sada, što daje osnovanu sumnju da Maju Gojković vlast ima ucenjenu i da iz tog razloga što se njeni slučajevi korupcije i kriminala drže u fiokama vladajućeg režima, ona mora bezgranično da mu služi.
10-Maja Gojković ne misli svojom glavom, već glavom Aleksandra Vučića. Maja Gojković na taj način ponižava Narodnu skupštinu Republike Srbije, ukida parlamentarizam u Srbiji i služi golim diktatorskim interesima Aleksandra Vučića.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts