Takmičenje u izradi mobilnih aplikacija

Print Friendly, PDF & Email

Takmičenje u izradi mobilnih aplikacija

Prijavi se na takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija.

Foto Zoom Jagodina

Prijatelji koji su pomogli ovu inicijativu

Takmičenje u izradi mobilnih aplikacija za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Zajedno možemo“, sprovodi organizacija Centar za savremeno obrazovanje, uz punu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanija Endava, ComputerLand iMicrosoft. Sve kompanije pružile su značajnu stručnu i tehničku podršku u cilju postizanja punih kapaciteta i ostvarivanja visokih zahteva ovog projekta. Sve ekipe će tokom takmičenja imati mogućnost da posete kompanije i direktno se upoznaju sa njihovim radom.

POP VOLLEY JAGODINSKI ODBOJKAŠKI KLUB

Definisane kategorije za izradu aplikacije

U propozicijama takmičenja naznačeno je da se mobilne aplikacije kreiraju u cilju pomoći licima sa invaliditetom i to za 4 posebne kategorije-osobe bez vida, bez sluha, sa motornim hendikepom i deca sa smetnjama u razvoju. U pravcu društveno odgovornog ponašanja, ova inicijativa želi da podigne nivo funkcionalnog i stručnog znanja učenika, kao i da ostvari bolje uslove života za sve osobe sa invaliditetom koje koriste različite mobilne uređaje. Cilj je kreirati kvalitetnu osnivu budućeg razvoja svih pogodnih aplikacija za lica sa invaliditetom.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Ko sve može da se prijavi i kako

Na takmičenje se prijavljuju ekipe srednjoškolaca, bilo iz iste ili različitih škola. Prijava (naziv takmičarske ekipe, imena svih članova i kontakt podaci) se šalje na mejlprijava@zajednomozemo.org.rs. Ekipe broje do 4 člana. Svaka od njih dobija posebnog mentora-programera koji prati ceo tok rada i daje pravilne smernice i uputstva za izradu aplikacija. Platforme na kojima se radi su proizvoljne (Android, Windows, iOS..). Takmičenje traje do 15. juna 2017. uz proglašenje pobednika i dodelu prigodnih nagrada za sve učesnike.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Related posts