Svetski dan zdravlja u Ćupriji

Print Friendly, PDF & Email

Svetski dan zdravlja u Ćupriji

U prepunom amfiteatru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji održano je predavanje na temu „Depresija-hajde da razgovaramo“.

This slideshow requires JavaScript.

Povodom Svetskog dana zdravlja, 7. aprila, u prepunom amfiteatru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, upriličeno je gostovanje učenika Srednje medicinske škole iz Ćuprije kojima je održano predavanje na temu „Depresija-hajde da razgovaramo“.

Foto Zoom Jagodina

U pozdravnom govoru, promovišući ustanovu, prisutnima se obratio v.d.direktor škole, dr sci.med. Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija.
„U zdravom telu, zdrav duh“, reči su kojima se dr sci.med. Hristos Aleksopulos, citirajući Hipokrata, obratio prisutnima, sugerišući na jedinstvo duha i tela, na jedinstvo studenata i profesora, obrazovanja danas i služenja struci sutra, kada kao svršeni studenti i edukovan kadar budu otišli u bazu.
U svom govoru, dr sci.med. Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija, posebno je naglasio da je depresija globalni zdravstveni problem koji će za pet godina biti na drugom mestu po zastupljenosti u uzrocima invaliditeta. Zato je neophodno prepoznati sve njene oblike i manifestacije i maksimalno se angažovati na preventivnom radu.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Istakao je da naša škola prepoznaje problem savremenog društva i da se uključuje u obrazovanje adekvatnih kadrova koji mogu da odgovore nastupajućim izazovima.
Na taj način, na ovaj simboličan datum, dr sci. med. Hristos Aleksopoulos predstavljajući školu poželeo je dobrodošlicu ujedno uvodeći u diskusiju predavače, svoje kolege studente Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji pod mentorstvom dr Saše Atanaskovića.

POP VOLLEY JAGODINSKI ODBOJKAŠKI KLUB

U drugom delu svečanosti obeležavanja Svetskog dana zdravlja, studenti i nastavnici Visoke medicinske škole strukovnih studija, zajedno sa učenicima i nastavnicima Srednje medicinske škole i radnicima Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, organizovali su niz promotivnih aktivnosti van Škole, vezanih za brigu o zdravlju, u direktnom kontaktu sa stanovništvom na gradskom trgu i vašaru koji se tradicionalno održava 7. aprila.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Sugrađani su imali priliku da prekontrolišu krvni pritisak, vrednosti šećera u krvi, a u akciju su sa svojim promotivnim aktivnostima bili uključeni i fizioterapeuti, strukovni kozmetičari-estetičari i strukovni farmaceuti.

Related posts