BUDUĆNOST ODBOJKE U JAGODINI

Print Friendly, PDF & Email

BUDUĆNOST ODBOJKE U JAGODINI

Novi odbojkaški klub u Jagodini pod vođstvom proslavljenog trenera Dragana Popovića .

Foto Zoom-Studio Jagodina

Odbojka u Jagodini je sport sa dugom i lepo tradicijom, jedan od najinteresantnijih mlađim generacijama, posebno devojčicama. Na njihovo veliko zadovoljstvo uskoro kreće sa radom jedan novi klub u Jagodini, nosi naziv „Pop 2017”. Njime će rukovoditi, bez sumnje, sa ovih prostora odbojkaš sa najbogatijom igračkom karijerom Dragan Popović koji se posle višegodišnje pauze rada u Jagodini u svoj grad vraća željan da odbojci pomogne da dođe na viši nivo, jer ovaj sport to zaslužuje i, pre svega, tužan i razočaran činjenicom da posle Stefane Veljković, Anđele Veselinović i Sare Lozo niko od talentovanih dečaka i devojčica nije došao do izražaja. Zato Popović, sa mnogo motiva, formira klub, pun entuzijazma i ambiciozan, kao da je na početku karijere i željan dokazivanja, a prošao je „sito i rešeto” i kao igrač i kao trener.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Rođen je 1959. godine, a počeo je da trenera sa 13 godina u odbojkaškom klubu „Jagodina”. Kao izuzetno talentovan počeo je da igra u prvoj postavi seniorskog sastava. Nakon toga, igrao je za mnoge klubove bivše Jugoslavije. Sa ekipom „Bosne” bio je prvak SFRJ i igrao dva klupska evropska finala. U karijeri je odigrao oko hiljadu utakmica za razne klubove. Ima 67 nastupa za juniorski državni tim, računajući i zvanične i prijateqske mečeve. Igrao je za klubove širom Evrope, u Belgiji, Francuskoj, Sloveniji i Mađarskoj.

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#0034f2” txt_color=”#ffffff”]Svakako da neko ko ima ovakvu karijeru i te kako zaslužuje mesto u sportskoj Jagodini i da njegovim povratkom odbojka mnogo dobija. Novoformirani odbojkaški klub „Pop 2017” upisivaće devojčice i dečake od 10-13 godina starosti. O početku rada i prvom treningu zainteresovani će biti blagovremeno obavešteni. Do tada možete upisati svoje dete, prijavljivanje je posredstvom telefona 063/89-84-483.[/mks_pullquote]

Trenersku karijeru započeo je 1986. godine. Bio je trener „Jagodine”, gde je od nedavno ponovo na kormilu muškog seniorskog sastava. Bio je trener reprezentacija Kuvajta, Katara, u Saudijskoj Arabiji, a sa klubom „Al Rajan” bio je učesnik svetskog klupskog prvenstva.

Related posts