Srednjoškolci iz Paraćina dobili „Ekof biblioteku“

Print Friendly, PDF & Email

Srednjoškolci iz Paraćina dobili „Ekof biblioteku“

Ekonomski fakultet u Beogradu je, povodom 80 godina te institucije, donirao srednjim školama knjige u vrednosti od 1,2 miliona dinara

Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet tradicionalno upisuje najveći broj srednjoškolaca iz beogradskih ekonomskih škola i gimnazija, ali i iz ekonomskih škola i gimnazija iz Obrenovca, Stare Pazove, Sopota, Paraćina, Pančeva, Užica, Čačka, Smedereva, Požarevca, Valjeva, Kraljeva, Kruševca, Šapca i Loznice. Broj upisanih đaka iz gimnazija i srednjih škola gotovo je identičan.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Ekonomski fakultet u Beogradu je, povodom 80 godina te institucije, donirao srednjim školama knjige u vrednosti od 1,2 miliona dinara, a među školama koje su dobile pakete knjiga, koji sadrže aktuelna izdanja univerzitetskih udžbenika i monografija iz oblasti ekonomije, nalaze se u škole iz Paraćina – Gimnazija i Ekonomsko-trgovinska škola.

Najbrojni studenti Ekonomskog fakulteta iz Paraćina dolaze iz Ekonomsko – trgovinske škole, koji 25 odsto više studiraju ekonomiju u odnosu na svoje vršnjake iz Gimnazije.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Donaciju, koja će formirati „EKOF biblioteku“,  direktorima škola uručio je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić koji je istakao da je fakultet veoma zadovoljan saradnjom sa srednjim stručnim školama i gimnazijama i da poklon predstavlja znak pažnje školama iz kojih fakultet tradicionalno dobija najbolje studente i koji sutra postaju odlični ekonomski stručnjaci.

Pripremamo i časopis za srednjoškolce,organizujemo marketing radionice, reklamijade, a sve sa ciljem promocije ekonomskih nauka i preduzetništva, posebno u gimnazijama u kojima ne postoji ni jedan obavezan ili izborni ekonomski predmet, što ih, na žalost razlikuje od gimnazija zemalja Evrope ili okruženja“, dodao je dekan.

Ekonomski fakultet već nekoliko godina donira srednjim školama polovnu računarsku opremu. Sa po 20 računara opremljene su računarske učionice i kabinete u četiri škole, a sledeća donacija planirana je za Ekonomsko-trgovinsku školu iz Požarevca i Ekonomsku školu iz Čačka.

Za srednjoškolce i njihove roditelje fakultet organizuje i „otvorena vrata“, tokom kojih se oni bolje upoznaju sa studijama, smerovima, uslovima upisa, ali mogu da čuju i iskustva starijih studenata, obiđu amfiteatar, slušaonice, čitaonice i mesta za razonodu.

Otvorena vrata su u 14 časova 31. marta, 7. i 28. aprila, 5. i 26. maja

Ove sedmice se jubilej, 80 godina fakulteta, obeležava i nizom manifestacija za studente i profesore i goste fakulteta, među kojima će biti dekani državnih ekonomskih fakulteta iz regiona, Moskve i Londonske škole ekonomije (LSE).

Related posts