TRI PUTA NAPAO POLICIJSKE SLUŽBENIKE ZA 24H

Print Friendly, PDF & Email

TRI PUTA NAPAO POLICIJSKE SLUŽBENIKE ZA 24H

Zahtevamo strožiju osudu napada na policajce u vršenju službene dužnosti .

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Beograd, 22.03.2017.Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) najoštrije osuđuje događaj u PS Mali Zvornik. Ovo je samo još jedan pokazatelj koliko je policijski posao stresan i na koji način policijski službenici svakodnevno rizikuju svoje živote, a pri tom je njihov ugled među građanima sveden na minimum.

Dvadesettrogodišnji mladić je sinoć priveden u Loznici zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Određena mu je mera zadržavanja, ali kako u Loznici ne postoje uslovi za smeštaj pritvorenika, on je prebačen u Mali Zvornik. Jutros je od dežurnog policajca zatražio da mu omogući da ode do toaleta. Zapravo je to iskoristio da bi policajca napao i oteo mu pištolj. Uprkos upozorenju drugog policijskog službenika da odloži oružje, napadač je pištolj repetirao i napao i njega. Ovom policijskom službeniku je zadao više udaraca pištoljem u predelu glave. U borbi dvojice policajaca sa napadačem službeni pištolj je opalio i pogodio napadača. On je tada prevezen u najbližu zdravstvenu ustanovu.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Tu se priča ne završava, jer je lekar koji je povređenog trebalo da pregleda zatražio da mu se skinu lisice. Pritvorenik je to iskoristio i ponovo fizički napao policajca. Zbog ovakve reakcije odlučeno je da se napadač prebaci u Beograd i da se lečenje nastavi u zatvroskoj bolnici.

Samo u januaru i februaru ove godine izvršeno je 147 napada na policijske službenike prilikom obavljanja službene dužnosti. Tek svaki treći napadač bude osuđen na zatvorsku kaznu, ostali sklope dogovor sa tužilaštvom i nastavljaju po starom.

Nastavlja se crna serija napada, koja je postala svakodnevica jer tužilaštvo svoju ulog u smanjenju stope kriminaliteta shvata olako. Umesto da se sprovodi dosledno Krivični zakon, tužioci biraju da policijske službenike indirektno označe kao sigurne mete za sve koji požele da se na taj način dokažu u kriminalnim krugovima. Protekle godine dogodilo se oko 1100 napada. Kako smo započeli ovu godinu, izgleda da će se ova brojka vrlo brzo prevazići, ukoliko se hitno ne reaguje.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS

Related posts