Panthers & Blue Dragons

Print Friendly, PDF & Email

Panthers & Blue Dragons (Pančevo protiv  Beograda )

Sportklub Prva liga Srbije u američkom fudbalu  2017.Petnaesti komšijski derbi otvara sezonu fudbala u Srbiji!


Panteri iz Pančeva najviše poverenja imaju u svoje igrače ,koji su prve korake napravili u mlađim kategorijama.Panterići koji su se priključili seniorima su Demir Sengulj (RB), Nikola Koračev (RB), Predrag Vučić (WR), Nemanja Brković (DL), Srđan Spasić (DB), Lazar Đukarić (DB) i Srđan Golubović (DB), dok iz vršačkih Lavova dolazi ofanzivni linijaš Damir Klarić.

Lovato auto gas Jagodina -Dejan Nakić

Takođe i nekoliko  defanzivaca koji su bili na kaljenje po raznim klubovima se vraća u staro leglo poput : Milana  Kuzmanova (DL), Ilije Opalića(DL), Dejana Gligorića (DB) i Igora Babina (LB), a Ivan Ilijevski na poziciji vajd-risivera i Uroš Janković u ofanzivnoj liniji biće „nova stara” podrška u napadu.

Klub ima i dvojicu stranaca i to  Majkl Kembela kome je ovo druga sezona u klubu i koji je zadovoljan svojim statusom a drugo pojačanje je  Kameron Mejfild, dvadesettrogodišnji kvoterbek iz Memfisa (Alabama, SAD), koji će predvoditi napad Pančevaca i prozivati akcije.

Protivnici u prvom kolu su prošle godine bili slabiji u regularnom delu prvenstva pa će Zmajevi sada dati sve od sebe da im vrate istom merom.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Američki trener Džejms Fajed (eng. James Fayed) novi je šef struke u ekipi Blue Dragons iz Beograda.Prošle godine im je malo nedostajalo da udju u plasman za plej-of.Razlozi za takav rezultat su različiti:problemi sa zdravljem jedinog stranog igrača koji je propustio nekoliko utakmica, a osim prve, u svakoj je nastupao povređen, zatim dosta promena u ofanzivnoj liniji, veliki broj povreda na ključnim pozicijama, i verovatno najbitnije – mlad stručni štab.Dolaskom Džejmsa Fajada taj problem je rešen i sada se očekuje mnogo bolja igra celog tima .Fajed je je prethodne dve godine bio najpre glavni trener Indiansa iz Inđije, a potom ofanzivni koordinator u ekipi GAT Dukes. Takođe, Džejms je i član stručnog štaba reprezentacije Srbije (trener OL).Takav trener sa bogatim iskustvom i koji dobro poznaje naš fudbal i igrače je dragocen za ovu ekipu .

Okršaj ove dve ekipe će biti u subotu 25. marta u 14/30 sati  u Sportskom centru Mladost u Pančevu .

Sport klub Prva liga Srbije u američkom fudbalu startuje već 25/26. marta. Liga ima  osam klubova u konkurenciji i za naslov prvaka države se ravnopravno bori branioc ekipa Wild Boars iz Kragujevca sa još sedam ekipa čiji su plasmani bili ovakvi :

Kragujevac Wild Boars
Beograd SBB Vukovi
Novi Sad GAT Dukes
Pančevo Panthers
Beograd Blue Dragons
Sremska Mitrovica Legionaries
Inđija Meridian Indians
Sombor Celtis
Novi član „elitnog” takmičenja je somborska ekipa Celtis koja je taj status izborila prošle sezone, osvojivši Drugu ligu Srbije, čime je, shodno propozicijama, obezbedila direktan plasman u Prvu ligu.

Iz najvišeg ranga ispali su Imperatori iz Niša.

Related posts